РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _06.11._ 2012 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в закрито съдебно заседание на _шести ноември_ 2012 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря __ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_654_ по описа  за _2012_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

            Постъпила е молба с правно основание чл.165 ал.4 във връзка с чл. 130, ал.3 от СК.

            ********************************************************

На основание изложеното, съдът

Р Е Ш И :

НА ОСНОВАНИЕ  чл. 165  ал.4 във връзка с чл. 130 ал.3 от СК РАЗРЕШАВА на Д.Н. ***, с ЕГН ********** в качеството му на настойник на поставената под пълно запрещение В.С. с ЕГН ********** с постоянен адрес:***, понастоящем настанена в Хоспис *:

-да получи от НОИ РУ”СО”гр. Плевен дължимите се пенсии на В.С. за периода от м. април 2012 г. до м. октомври 2012 г. включително – общо в размер на 1376,76 лв.

- да получи от ВПТК „Единство-93” с. Обнова полагащата се на В.С. сума от 781,46, представляваща ½ идеална част от дължимата се сума общо в размер на 1562,92 лв. на наследниците на Ж.Д. *** за ползваната от кооперацията земеделска земя от * дка собственост на Д. – разпределена по договор № * г. 

- да  изтегли от ЦКБ АД * от сметка с № IBAN *** полагащата се на В.С. сума от 2419,73 лв., представляваща ½ идеална част от внесената по тази сметка сума общо в размер на 4839,45 лв. на името на нейната наследодателка Ж.Д. ***, с ЕГН**********

            Получените и конкретизирани по-горе суми от Д.Н. следва да се изразходват за заплащане на дължими такси към Хоспис *, в който е настанена поставената под запрещение В.С., за погасяване на стари задължения за ел. енергия и вода в имота, находящ се в *** и за покриване на направените разноски свързани с настоящото дело.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Копие от същото да се връчи на молителя.

 

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: