О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _двадесет и първи ноември_ две хиляди и дванадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

 

изслуша докладваното от съдия Атанасова гр.д. №_143_ по описа за _2012 г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е молба от ответната страна, която е поискала да бъде изменено постановеното решение в частта за разноските, като бъде оставено без уважение искането за присъждане на направените деловодни разноски, тъй като ответницата е направила признание на иска и не е станала причина за завеждането му.

          Копие от молбата е изпратена на другата страна по делото и е дадена възможност за представяне на отговор.        

Ищцовата страна е представила отговор в указания срок и е изразила становище, че искането е неоснователно и като такова следва да бъде оставено без уважение.

          Съдът като прецени изложеното в молбата, направените искания в производството и представените доказателства, приема за установено следното:

          Производството е образувано по постъпила искова молба  по предявен иск от M.M. против И.М. с правно основание чл. 108 от ЗС.

Действително ответницата е направила признание на иска, но предвид събраните по делото доказателства с постановеното съдебно решение съдът е приел, че същата е станала причина за завеждане на настоящото дело, поради което я е осъдил да заплати направените от ищеца деловодни разноски.

По делото няма каквито и да било необсъдени доказателства от които да може да се направи извода, че ответницата неправилно е осъдена да заплати разноски на ищеца, поради което не се налага изменение на решението в тази му част.

          На основание изложеното, съдът

                                      ОПРЕДЕЛИ:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на И.М. ***, с ЕГН ********** да бъде изменено постановеното решение по гр.д. 143/2012 г. на РС Левски в частта за разноските, като отхвърли искането за присъждането им, като НЕОСНОВАТЕЛНО.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

                            

                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: