О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 гр. ЛЕВСКИ, 14.09. 2012 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в закрито съдебно заседание на четиринадесети септември две хиляди и дванадесета година в състав:

 

                                            Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

                                                    Членове:….

като разгледа докладваното от съдия Атанасова ЧГД № 515 по описа за 2012 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

         В районен съд гр.Левски е постъпило заявление за издаване на заповед за изпълнение по чл.417 от ГПК от „Банка ДСК” ЕАД – гр.София, срещу наследници на длъжника A.A.. В заявлението няма данни за наследниците на лицата.

         След извършване на служебна справка относно обстоятелството, дали лицето A.A. е починал и кога, е установено, че е починал на ***, т.е. преди подаване на заявлението на 13.09.2012 г.

         Предвид обстоятелството, че заявлението за издаване на заповед за изпълнение по чл.417 от ГПК е подадено срещу длъжника, който към момента на подаването му не е бил жив, и по делото няма данни кои лица са негови наследници, поради което съдът счита, че производството по делото е недопустимо по отношение на починалите лица и като такова следва да бъде прекратено.

         Предвид гореизложеното, съдът

     ОПРЕДЕЛИ:

ПРЕКРАТЯВА производството по ЧГД №515/2012 г. по описа на Районен съд гр.Левски, с което се иска издаване на заповед за изпълнение по чл.417 от ГПК, срещу  наследниците на длъжника A.A. ***, КАТО НЕДОПУСТИМО.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПлОС с частна жалба в едноседмичен срок от връчването му на заявителя.

 

Районен съдия: .........................................

                   Палмира Атанасова