О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _двадесет и седми ноември_ две хиляди и дванадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ЧГД №_734  по описа за _2012_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          В районен съд гр. Левски е постъпило заявление за издаване на заповед за изпълнение против наследници на Н.Т. и Н.Н. от ***.

          Видно от направената справка за постоянен адрес на лицето Н.Н. в Национална база данни е, че постоянния адрес на  лицето, посочено като длъжник е в ***, а от направената справка в Национална база данни по отношение на Н.Т. е, че същото е починало на * г.

          Съгласно разпоредбата на чл.411, ал.1 от ГПК Заявлението се подава до районния съд по постоянния адрес или по седалището на длъжника. Тъй като постоянният адрес на единствения жив длъжник е в населено място, което е от съдебния район на РС гр.София, съдът намира, че следва да бъде прекратено производството пред РС-Левски и изпратено делото по подсъдност на РС гр.София.

          По отношение на Н.Т. – производството по делото следва да бъде прекратено, като недопустимо. Както бе посочено по-горе, лицето е починало преди датата на подаване на заявлението в РС-Левски – на * г. и в заявлението не са посочени имената, адресите и другите данни на неговите наследници, срещу които евентуално би могло да бъде подадено заявлението.

          На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ПРЕКРАТЯВА производството по делото в частта, касаеща лицето Н.Т. ***.

          ИЗПРАЩА ч.гр.д. № 734 по описа на РС Левски за 2012 г. по подсъдност на Районен съд гр.София.

          ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д. № 734 по описа на РС Левски за 2012 г., поради изпращането му по подсъдност на РС гр.София.

           ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на копие от определението на заявителя.

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: