Р Е Ш Е Н И Е

 

гр.Левски, 03.10.2013 г.

 В ИМЕТО НА НАРОДА

ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД, І-ви граждански състав в открито   заседание на седемнадесети септември през две хиляди и тринадесета година в състав:

                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: Наташа Панчева

При секретаря И.П. като разгледа докладваното от съдия Панчева гражданско дело №134 по описа на съда за 2013 г., за да се произнесе взе предвид следното:

*********************************************************

Водим от горното, съдът

 

                                          Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на непълнолетното дете  T.T., родено на *** г. с ЕГН **********, при неговата майка С.Г. с ЕГН **********.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху непълнолетното дете T.T., родено на *** г. с ЕГН ********** на неговата майка С.Г.  с ЕГН **********.

ОПРЕДЕЛЯ следния режим на лични отношения на бащата М.Ч. *** с ЕГН **********, с непълнолетното дете T.T., родено на *** г. с ЕГН **********, бащата да се вижда един път месечно с детето за времето от 10.00 часа  на съботния ден до 17.00 часа на  неделния ден, както и право да взема детето 10 дни през лятото по време, което не съвпада с полагащият й е платен годишен отпуск.

ОСЪЖДА М.Ч. *** с ЕГН **********, да заплаща на непълнолетното дете T.T., родено на *** г. с ЕГН **********, платима чрез неговата майка С.Г. *** с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 100 (сто) лева считано от 06.03.2013 г. до настъпване на законни основания за нейното изменяване или прекратяване, заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до изплащането й.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на решението в частта за издръжката.

РАЗРЕШАВА издаване и получаване на паспорт на непълнолетното дете T.T., родено на *** г. с ЕГН **********, само със съгласието на неговата  майка С.Г. ***, с ЕГН **********.

РАЗРЕШАВА на непълнолетното дете T.T., родено на *** г. с ЕГН **********, да пътува в чужбина придружено от неговата майка С.Г. *** с ЕГН **********, за срок от 12 месеца  от влизане на решението в сила.

ОСЪЖДА М.Ч. *** с ЕГН **********, да заплати на С.Г. *** с ЕГН **********, сумата от общо 300 лева (триста  лева) за направени по делото разноски.

ОСЪЖДА М.Ч. ***  с ЕГН **********, да заплати по сметка на Левченски районен съд, сумата от 144 лева (сто четиридесет и четири лева) за дължима се държавна такса върху присъдената издръжка на непълнолетното дете.

Препис   от решението по делото на основание чл.7 от ГПК да се връчи на страните.

РЕШЕНИЕТО може да бъде обжалвано пред Плевенски  окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните по делото.

 

                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: