Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 12.12.2013 г.

                               

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД І-ви граждански състав в публично заседание на двадесет и шести ноември през две хиляди и тринадесета  година в състав:

                                                      

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №608 по описа за 2013 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл.50 от СК.

*************************************************

Водим от горното, съдът 

 

                                    Р   Е   Ш   И :

 

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК гражданския брак сключен на * г. в *  между С.И., с ЕГН **********, с адрес за призоваване: *** и И.И. с ЕГН **********, с адрес за призоваване: ***, с акт за гр.брак № * от * г. на *, поради постигнато СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

         УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите С.И., с ЕГН **********, с адрес за призоваване: ***, и И.И. с ЕГН **********, с адрес за призоваване: ***, както следва:

         чл.1 Относно упражняването на родителските права, грижи и издръжка на родените от брака деца се уреждат както следва: Родените от брака деца З.Ю. ЕГН ********** и А.Д. ЕГН ********** са навършили пълнолетие.

чл.2. Относно имуществените отношения между съпрузите семейното жилище находящо се в ***, след прекратяване на брака се предоставя за ползване на съпругата С.И., ЕГН **********.

чл.3 След развода жената ще продължи да носи фамилията та съпруга си, а именно И..

чл.4 След развода страните няма да си дължат взаимни издръжки.

чл.5 Страните декларират, че нямат участия в граждански, търговски дружества и кооперации, нямат регистрирани фирми като ЕТ, нямат спестовни влогове от средства придобити по време на брака и

чл.6 Страните декларират, че при сключване на настоящето споразумение не притежават внесени парични влогове или да притежават компесаторни инструменти, облигации или други ценни книжа – които да са придобити по време на бракът им и да са предмет на имуществена общност и за в бъдеще няма да имат претенции помежду си.

чл.7 Придобитите по време на брака от съпрузите недвижими имоти и движими вещи, които съставляват СИО ще бъдат уредени от съпрузите в друго производство. Страните не желаят да се прави делба в настоящия брачен процес.

чл.8 Разноските по делото по отношение на държавните такси страните си поделят по равно, а по отношение на другите разноски по делото, включително и адвокатското възнаграждение се поемат от страните, така както са направени.

         чл.9 Страните по настоящето споразумение, сключено на основание чл.51 от СК, с подписването му изрично заявяват, че водени от своето сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод, по този начин уреждат всички въпроси, които закона изисква, като последица от развода.

          ОСЪЖДА С.И., с ЕГН **********, с адрес за призоваване: ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС -  ЛРС допълнителна държавна такса при допускане на   развод по взаимно съгласие в размер  на 20,00 лв. (двадесет лева) на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

ОСЪЖДА  И.И. с ЕГН **********, с адрес за призоваване: ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС -  ЛРС допълнителна държавна такса при допускане на   развод по взаимно съгласие в размер  на 20,00 лв. (двадесет лева) на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: