О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _двадесет и трети октомври_ две хиляди и тринадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ГД №_371_ по описа за _2013_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          В районен съд гр. Левски в срока за произнасяне на съда със съдебно решение е постъпила молба, подадена  от процесуалния представител на ищеца, с която е заявено, че ответникът е изплатил всички дължими на ищеца суми, поради което се отказва изцяло от предявения иск и моли съда да прекрати производството по делото.

          Предвид разпоредбата на чл. 233 от ГПК, съгласно която ищецът може да се откаже изцяло или отчасти от спорното право във всяко положение на делото, съдът приема, че няма пречка производството по делото да бъде прекратено, въпреки, че съдебното дирене е приключено и тече срок за постановяване на съдебното решение. Нещо повече, законът в разпоредбата  на чл. 233 от ГПК изречение последно, допуска отказът  от спорното право да може да се направи и пред въззивната или касационната инстанция, към който момент вече е постановено съдебното решение, но преди същото да е влязло в законна сила, в който случай, обжалваното решение се обезсилва.

На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          НА ОСНОВАНИЕ чл. 233 от ГПК ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. № 371 по описа на РС Левски за 2013 г., поради отказ от предявения иск.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в едноседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: