ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   21.10._ 2013 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _двадесет и първи октомври _ 2013 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­ 428  по описа  за _2013_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _11.00_ часа се явиха:

 

ИЩЦАТА – редовно призована – не се явява и не се представлява.

ОТВЕТНИЦАТА – редовно призована – не се явява, вместо нея адвокат С. с пълномощно към делото.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

         Съдът докладва, че в РС-Левски е постъпила молба от С.В. – ищца в настоящото производство, подадена лично от нея в регистратурата на съда на 16.10.2013 г., с която е заявила, че на основание чл.233 от ГПК се отказва от исковете, предявени по делото и моли производството по същото да бъде прекратено.

 

АДВОКАТ С. – Да се приеме депозираното заявление. Намирам, че в правото на ищцата е да се разпореди със заведените от нея обективно кумулативно съединени искания, като заяви отказ от тях. Моля Ви да уважите депозираната молба и прекратите производството по делото, поради отказ от исковете. Моля Ви на основание чл.78, ал.4 от ГПК да присъдите на ищцата направените от доверителката ми разноски, а именно 150 лв. заплатен адвокатски хонорар за един адвокат.

 

         Предвид направеното искане с постъпилата и докладвана по-горе молба, и становището на ответната страна, съдът счита, че следва да бъде уважено искането на ищцата за прекратяване на производството по делото, поради отказ от иска, както и да бъде уважено искането на ответната страна за присъждане на направените деловодни разноски.

         На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.233 от ГПК ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради отказ от предявените искове.

         ОСЪЖДА С.В. ***, ЕГН **********, да заплати на Б.К. ***, ЕГН **********, направените деловодни разноски в размер на 150 (сто и петдесет) лева.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски ОС в едноседмичен срок от днес за ответницата, а за ищцата – в едноседмичен срок от връчване на съобщение, ведно с копие от определението.

 

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.10 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: