ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   18.11._ 2013 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _осемнадесети ноември _ 2013 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­_556  по описа  за _2013_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

ИЩЦАТА – лично и с адвокат С. с пълномощно към делото.

ОТВЕТНИКЪТ – лично и с адвокат М. с пълномощно към делото.

ЗА ОТДЕЛ „ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО” ПРИ ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ”    гр.ЛЕВСКИ – редовно призовани – представител не се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

АДВОКАТ С. – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ М. – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         Съдът докладва, че в РС-Левски е постъпил социален  доклад от Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” гр.Левски.

АДВОКАТ С. – Да се приеме.

АДВОКАТ М. – Да се приеме.

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ПРИЕМА представения социален доклад от Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” гр.Левски.

 

АДВОКАТ С. – Господин съдия, между страните бе постигната спогодба в следния смисъл: И.В. се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на малолетните си деца К. и Д. И. В. в размер на по 80 лв. за всяко от тях, чрез тяхната майка и законен представител А.В., считано от 01.10.2013 г. до настъпване на причини за прекратяване или изменяне на така определената ежемесечна издръжка. И.В. се задължава да заплати и сумата от 160 лв., представляваща издръжка за минало време, общо за двете деца, за периода една година от преди завеждане на исковата молба.

АДВОКАТ М. – Съгласни сме с така предложената спогодба. Моля с Ваше определение да я одобрите изцяло.

ИЩЦАТА – Съгласна съм с това, което предложи адвокатът ми.

ОТВЕТНИКЪТ – Съгласен съм да плащам по 80 лв. издръжка за двете деца, считано от 01.10.2013 г., както и 160 лв. за минало време, общо за двете деца за целия период.

 

 

С П О Г О Д И Л И   С Е :

 

 

ИЩЦА:

 

 

 

ОТВЕТНИК:

 

 

 

         Съдът намира, че така постигнатата спогодба между страните не противоречи на закона и морала, и като такава следва да бъде одобрена.

         На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между А.В., ЕГН **********, с постоянен адрес:***, и И.В., ЕГН **********, с постоянен адрес:***, по силата на която:

         И.В., със сочена по-горе самоличност, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща ежемесечна издръжка по 80 (осемдесет) лева за малолетните деца К.В., ЕГН **********, и Д.В., ЕГН **********, чрез тяхната майка и законен представител А.В., със сочена по-горе самоличност, считано от 01.10.2013 г. до настъпване на причини за изменение или прекратяване на същата. 

         И.В., със сочена по-горе самоличност СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплати и сумата от 160 (сто и шестдесет) лева, представляваща обща издръжка за малолетните деца К.В. и Д.В., за периода от 08.10.2012 г. до 01.10.2013 г., платима чрез тяхната майка и законен представител А.В..

         ОСЪЖДА И.В., със сочена по-горе самоличност да заплати държавна такса върху определения размер на издръжката, а именно сумата от 115,20 лв.

         ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради постигната спогодба.

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.50 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: