О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Районен съд гр. Левски в закрито заседание на  _първи ноември_ две хиляди и тринадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ГД №_609_ по описа за _2013_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

В районен съд гр. Левски е постъпила искова молба от Е.А.  по чл. 2 от ЗОДОВ въз основа на която е образувано настоящото дело.

От направена справка в деловодната програма на РС Левски е, че между същите страни със същото правно основание, със същото искане на 04.09.2013 г. е образувано и друго гр. дело 497/2013 г. Изложеното е и служебно известно на съдия Атанасова, тъй като същата е съдия-докладчик и по двете дела.

За констатиране идентичността на двете искови молби по разпореждане на съдията-докладчик, към настоящото дело е приложено копие от исковата молба по гр.д. 497/2013 г.

Предвид това и съгласно разпоредбата на чл. 126 ал. 1 от ГПК съгласно, която „когато в един и същ съд има висящи две дела между същите страни, на същото основание и за същото искане, по-късно заведеното дело се прекратява служебно от съда” следва производството по настоящото дело да бъде прекратено. Налице са основанията за приложение разпоредбата  на чл. 126 ал.1 от ГПК тъй като е налице пълна идентичност на страните, на основанието и на искането по двете дела.

          На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 126 ал.1 от ГПК производството по гр.д. 609/2013 г. по  описа на РС Левски.      ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред окръжен съд гр. Плевен, с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: