Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

                                                      

                                    В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.ЛЕВСКИ, І-ви гр.състав в закрито заседание на   трети  откомври през две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША  ПАНЧЕВА  

като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гр.дело184  по описа за 2013г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

               Постъпила е молба от М.М. *** ответник в производството с искане за поправка на допуснатата очевидна фактическа грешка при изписване на фамилното име, на праводателката му  като вместо изписаното фамилно име  Т. се впише действителното фамилно име на праводателката ме К. и нейният ЕГН.

                  В срока по чл. 247 ал. 2 ГПК не е постъпил писмен отговор от  противните  страни.

                   Като съобрази данните по делото,  Районен съд Левски  намира, че молбата е основателна и следва да бъде уважена, като с оглед естеството на допуснатата очевидна фактическа грешка не се налага насрочването на делото за разглеждане в открито съдебно заседание. По делото са представени многобройни писмени доказателства, въз основа на които може да се направи обоснован извод относно фамилното име заместената страна в производството., което поради допусната техническа грешка е изписано в решението като Т..

                Водим от горното, съдът

 

                                                Р Е Ш И:

                  ДОПУСКА  на основание чл. 247 ал. 1 ГПК поправка на очевидна фактическа грешка в решение60 / 02.06.2014 г. по гражданско дело № 184/2013 г. на  Районен съд гр. Левски , като в същото фамилното име на наследодателката на  М.М. ***  А.  П.  да се чете с фамилно име  К. с ЕГН- **********, а не Т., както погрешно е вписано в решението.

                 Решението е неразделна част от решение60 / 02.06.2014 г. по гражданско дело № 184/2013 г. на  Районен съд гр. Левски

                Решението за поправката при условията на чл. 247 ал. 4 ГПК подлежи на обжалване пред  Плевенския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

ГПК. Съдът ьгпк