О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр.Левски,01. 10.2014г.

 

                                                   В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.ЛЕВСКИ, І-ви гр.състав в закрито заседание на  първи откомври през две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША  ПАНЧЕВА  

 

като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гр.дело №361  по описа за 2014г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

               

                 Постъпила е молба от Б.Б.-И. от *** против  В.Б. и М.Б. *** за делба  на  съсобствен имот с посочено правно основание чл. 34 от ЗС,в която твърди, че са съсобственици с ответниците на Поземлен имот с идентификатор* намиращ се в *** , с площ от 568 (петстотин шестдесет и осем ) квадратни метра номер по предходен план *, ***, при съседи:* и сгради , които попадат в имота:жилищна еднофамилна с идентификатор * , със застроена площ от 104 кв.м.,брой етажи – 1, постройка на допълващо застрояване,с идентификатор* със застроена площ от 36 кв.м., брой етажи един.Моли съда да прекрати съсобствеността , като допусне делба на процесния имот.

              С молба с вх. № 3319 / 29.09. 2014 г.  ищцата по делото заявява , че оттегля исковата си молба , тъй като постигнала с ответниците извънсъдебно споразумение .

            Съгласно разпоредбата на чл.232 от ГПК ищецът може  да оттегли исковата си молба до приключване на първото по делото заседание, без съгласието на ответника.  Тъй като се касае обаче до особено исково производство – делба при която всяка една от страните е ищец по своя иск за делба и ответник по искът за делба на всеки ответник, правилно страните в производството са дали съгласието си за  оттеглянето на искът за делба . При това положение  с направеното оттегляне на искът за делба, съдът се десезира с правния спор и производството по делото следва да се прекрати.

               Съдът като прецени ,  че всички участници в производството  са съгласни с направеното оттегляне на исковата претенция за делба  намира, че производството по делото следва да бъде прекратено , като страните  по делото бъдат осъдени да заплатят  на основание чл. 9 от Тарифата за държавните такси , които се събират от съдилищата  по ГПК  д.т .в размер на 100 лева , по 33.33 лева за всеки един от тях .  Страните изрично са декларирали , че не желаят заплащане на разноски, поради което и съдът не се произнася по разноските.

              Водим от горното , съдът

                                    О П Р Е Д Е Л И :

             ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 232 от ГПК производството по  гражданско дело № 361 по описа на Районен  съд Левски  за 2014 г.

             ОСЪЖДА на основание чл. 9 от Тарифата за държавните такси , които се събират от съдилищата  по ГПК Б.Б.-И. *** с ЕГН- ********** да заплати в полза на съдебното ведомство – ВСС Районен съд гр. Левски  д.т .в размер на 33.33 лева(тридесет и три лева и тридесет и три стотинки).

              ОСЪЖДА на основание чл. 9 от Тарифата за държавните такси , които се събират от съдилищата  по ГПК  В.Б. *** с ЕГН-**********  да заплати в полза на съдебното ведомство – ВСС Районен съд гр. Левски  д.т .в размер на 33.33 лева(тридесет и три лева и тридесет и три стотинки).

               ОСЪЖДА на основание чл. 9 от Тарифата за държавните такси , които се събират от съдилищата  по ГПК  М.Б. *** с ЕГН-********** да заплати в полза на съдебното ведомство – ВСС Районен съд гр. Левски  д.т .в размер на 33.33 лева(тридесет и три лева и тридесет и три стотинки).

               Определението на основание чл. 7 от ГПК да се връчи на страните .

               Определението за прекратяване на делото може да бъде  обжалвано   пред Плевенски окръжен съд в едноседмичен срок от съобщението до страните.

 

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ :