Р Е Ш Е Н И Е

 

гр.Левски, 06.11.2015 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Левски, І-ви граждански състав в закрито съдебно заседание на шести октомври през две хиляди и петнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

                                 

като разгледа докладваното от съдията Панчева гр.д.№229 по описа за 2015 год. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

…………………………………………………………………………………………………………….

Водим от горното, съдът 

 

                                                             Р      Е      Ш      И:

 

ИЗМЕНЯВА на основание чл.51, ал.4 от СК решение по гр. дело №451/2013 год. по описа на Районен съд гр.Левски в частта за родителските права за детето Р. Д. М. с ЕГН **********, роден на *** г., като  занапред  упражняването на  родителските права СЕ ПРЕДОСТАВЯТ за упражняване на майката И.П.А. с ЕГН **********, като постановява местоживеене на детето Р. Д. М. с ЕГН ********** с майката И.П.А. на адрес ***.

ИЗМЕНЯВА на основание чл.51, ал.4 от СК решение постановено   по гр. дело №451/2013 год. по описа на   Районен съд  гр.Левски в частта касаеща режим на лични отношения по отношение на детето Р. Д. М. с ЕГН **********, роден на *** г., като ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата Д.И.М. ***, с ЕГН ********** с детето Р. Д. М. с ЕГН **********, като на бащата се дава право на лични  отношения с детето  Р. , като му се предостави възможност да вижда детето Р. и да взема детето при себе си всеки  първи и трети петък от месеца от 18:30 часа на петъчния ден до 16:00 часа на неделния ден с преспиване в домът на бащата и един месец през лятото, които да не съвпадат с платения годишен отпуск на майката.

ИЗМЕНЯВА на основание чл.51, ал.4 от СК решението  постановено  по гр. дело №451/2013 год. по описа на Районен съд гр.Левски, в частта за присъдената издръжка по отношение на детето   Р. Д. М. с ЕГН **********, роден на *** г., като ОСЪЖДА Д.И.М. ***, с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАЩА ежемесечна издръжка на детето Р. Д. М. с ЕГН **********, роден на *** г. чрез неговата майка и законна представителка И.П.А. на адрес *** с ЕГН ********** в размер на 95,00 лева месечно, считано от влизането на решението в сила,  до настъпването на причини за нейното изменяване или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

ДОПУСКА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на основание чл.242 от ГПК на решението, в частта за издръжката на детето Р. Д. М.

ОСЪЖДА Д.И.М. ***, с ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Съдебното ведомство ВСС РС – Левски държавна такса върху уважената част  на иска за издръжка в размер на 132,80 лева.

ОСЪЖДА Д.И.М. ***, с ЕГН **********  ДА ЗАПЛАТИ на И.П.А. с адрес *** с ЕГН **********, сумата от 1637,39 лева за направени по делото разноски по представения списък на разноските.

На основание чл.7, ал.2 от ГПК да се връчи на страните препис от съдебното решение.

Решението подлежи на обжалване пред Плевенския окръжен съд в  двуседмичен срок от връчването му на страните.        

                                            

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ :