РЕШЕНИЕ

гр.ЛЕВСКИ, 21.10. 2015 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд Левски в открито съдебно заседание на тринадесети октомври   през  2015 г. в състав:

                                               Председател: Наташа  Панчева

                                           Съдебни заседатели:

                                                                Членове:

при участието на секретаря И.П. и прокурора ­­като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело №321 по описа на съда за 2015 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

…………………………………………………………………………………………………….

Водим от горното, съдът

Р Е Ш И:

ЛИШАВА на основание чл.132, ал.1, т.2 от СК Ю.Д.Д.  с последен известен адрес ***, с ЕГН ********** от родителски права по отношение на детето Б. Ю. Д., роден на *** г. с ЕГН ********** от майка Т.Б.Б. с ЕГН ********** и баща Ю.Д.Д. с ЕГН **********.

ОСЪЖДА Ю.Д.Д. с ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете детето Б. Ю. Д., роден на *** г. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Т.Б.Б. с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 150 лв., считано от 16.06.2015 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до настъпването на основания за нейното изменяване или прекратяване.

ОПРЕДЕЛЯ режим за лични контакти на бащата Ю.Д.Д.  с последен известен адрес ***, с ЕГН ********** с детето Б. Ю. Д., роден на *** г. с ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета събота от месеца от 10:00 до 17:00 ч., по местоживеене на детето, в присъствието на майката и една седмица през лятото през месец юли, когато майката не е в платен годишен отпуск.

РАЗРЕШАВА издаване и получаване на паспорт на малолетното дете  Б. Ю. Д., роден на *** г. с ЕГН **********, от майка Т.Б.Б. с ЕГН ********** и баща Ю.Д.Д., само със съгласието на неговата майка Т.Б.Б. с ЕГН ********** до навършване на пълнолетие на детето Б. Ю. Д., роден на *** г. с ЕГН **********.

РАЗРЕШАВА малолетното дете Б. Ю. Д., роден на *** г. с ЕГН **********, от майка Т.Б.Б. с ЕГН ********** и баща Ю.Д.Д., да напуска пределите на Република България и да пътува в чужбина и в страните на Европейския съюз и Великобритания, придружено от неговата майка    Т.Б.Б. с ЕГН ********** ***, многократно и за период от време - срок до навършване на  пълнолетие.

ОСЪЖДА на основание чл. 78, ал.6, от ГПК Ю.Д.Д. с ЕГН ********** *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд гр.Левски сумата от 216,00 лв., представляваща държавна такса върху уважената част на искът  за издръжка.

ОСЪЖДА на основание  чл. 78, ал.1, от ГПК Ю.Д.Д. с ЕГН ********** *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ Т.Б.Б. с ЕГН ********** направените по делото разноски в размер на сумата 1080 лева по представения списък на разноските.

Препис от решението по делото, на основание чл.7 от ГПК, да се връчи на страните.

РЕШЕНИЕТО може да бъде обжалвано пред Плевенски  окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните по делото.

 

                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: