ПРОТОКОЛ

                                                                   

гр. ЛЕВСКИ,   23.10._ 2015 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и трети октомври_ 2015 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­ 593  по описа  за _2014_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

ИЩЦИТЕ – не се явяват, вместо тях адвокат Н. с пълномощно към делото.

ОТВЕТНИКЪТ – лично и с адвокат А. с пълномощно към делото.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

АДВОКАТ Н. – Да се даде ход на делото. Не възразявам по неспазения срок за призоваване.

АДВОКАТ А. – Да се даде ход на делото. Не възразявам по неспазения срок за призоваване.

ОТВЕТНИКЪТ – Да се даде ход на делото. Не възразявам по неспазения срок за призоваване.

 

Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

АДВОКАТ Н. – Госпожо съдия, постигнахме спогодба. Излагам съдържанието на същата и моля да одобрите постигнатата помежду ни спогодба. Представям копия от скици-проект с поставени проектни идентификатори. Спогодбата е съгласно първия вариант от заключението на вещото лице:

         І. В ОБЩ ДЯЛ на Г.С., ЕГН **********, Г.Г., ЕГН **********, и И.Г., ЕГН **********, при равни права, се поставя и те получават: ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с адрес: ***, с проектна площ от 557 кв.м., с проектен идентификатор № *, с трайно предназначение на територията: урбанизирана, с начин на трайно ползване: ниско застрояване ( до 10 м ), с  построените в него: едноетажна масивна жилищна сграда, изградена през 1956г., състояща се от три броя спални, която по кадастрална карта е отразена като сграда с проектен идентификатор № *, със застроена площ 75 кв.м., на 1-един етаж, с предназначение: жилищна сграда-еднофамилна, и първи жилищен етаж от построената в имота двеутажна жилищна сграда, състоящ се от: магазин с търговска зала с площ 26.33 кв.м., склад към него с площ 9.70 кв.м. и  баня-тоалетна в груб строеж, и жилищни помещения-дневна, трапезария, кухненски бокс, остъклена тераса и сервизни помещения, обслужващи и спалните в сграда № *, с която първия етаж е функционално свързан, като първия етаж с магазина и склада е с обща застроена площ 134 кв.м., и по кадастрална карта е отразен като: самостоятелен обект в сграда с проектен идентификатор № *, с предназначение: жилище-апартамент, находящ се на първия етаж в сграда № *, разположена в поземления имот, ведно с припадащите се за обекта идеални части от общите часта на сградата, при съседни самостоятелни обекти: *, с предназначение: за търговска дейност, находящ се на първия етаж в сграда № *, разположена в поземления имот, ведно с припадащите се за обекта идеални части от общите часта на сградата, при съседни самостоятелни обекти: *, целият с площ от 8.36 кв.м., при съседи на поземления имот: *.

     Пазарната стойност на дела съгласно заключението на вещото лице е 44440 лв.

     ІІ. В ДЯЛ на С.С., ЕГН ********** се поставят и той получава:

     1 / ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с адрес: ***, с проектна площ от 378 кв.м., с проектен идентификатор № *, с трайно предназначение на територията: урбанизирана, с начин на трайно ползване: ниско застрояване ( до 10 м ), с  построената в него едноетажна стопанска сграда, със застроена площ 120 кв.м., която по кадастрална карта е отразена като сграда с проектен идентификатор № *, с предназначение: постройка на допълващото застрояване, при съседи на поземления имот: *.

     2 / Втори жилищен етаж, състоящ се от дневна, трапезария, кухненски бокс, сервизни помещения, три броя спални  и две тераси, с обща застроена площ 134 кв.м., със самостоятелен вход в източната част на двуетажната сграда, който по кадастрална карта е отразен като: самостоятелен обект в сграда с проектен идентификатор № *, с предназначение: жилище-апартамент, находящ се на втория етаж в сграда № *, разположена в поземлен имот с проектен идентификатор № *, ведно с припадащите се за обекта идеални части от общите часта на сградата и от правото на строеж, при съседни самостоятелни обекти: *, ведно с прилежащата към втория етаж маза с площ от 14.35 кв.м., и 1 / 2-една втора идеална част от общия за мазите коридор, целият с площ от 8.36 кв.м., цялото котелно помещение с площ от 3.20 кв.м. и  склад за дърва и въглища  с площ 14.70 кв.м.

     3 / Гараж-на един етаж, построен 1982г., със застроена площ 35 кв.м., който по кадастрална карта е отразен като: сграда с проектен идентификатор № *, с проектна площ 35 кв.м., с предназначение: друг вид сграда за обитаване, разположена в поземлен имот с проектен идентификатор № *, ведно с припадащите се за сградата идеални части от правото на строеж, при съседи: *.

     Пазарната стойност на дела съгласно заключението на вещото лице е  38580 лв.

     ІІІ. Съделителите Г.С., ЕГН **********, Г.Г., ЕГН **********, и И.Г., ЕГН **********, собственици на описания в дял първи ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с  идентификатор № *, УЧРЕДЯВАТ безвъзмездно в полза на съделителя С.С., ЕГН **********, правото на преминаване през собствения им имот в участък от улица * в североизточната част на имота покрай северната стена на собствения му гараж / сграда с идентификатор № * / до входа за собствения му  втори  етаж от двуетажната жилищна сграда / самостоятелен обект в сграда с  идентификатор № * /.

     ІV. За уравнение на правата върху поделения имот Г.С. ще изплати на С.С.  сумата 2333 лв в тримесечен срок от сключване на спогодбата, като плащането ще стане по негова преценка  в брой  или по банков път, по посочена от него банкова сметка.

     Разноските по делбата са поделени поравно от съделителите.

АДВОКАТ А. – Съгласни сме с предложената спогодба.

ОТВЕТНИКЪТ – Съгласен съм с предложената спогодба.

 

С П О Г О Д И Л И   С Е :

   

ИЩЦИ:

(пълномощник адв.В.Н.)

 

 

ОТВЕТНИК:

(лично)

 

АДВОКАТ Н. – Моля да одобрите постигнатата между страните спогодба. Същата не противоречи на закона и морала.

АДВОКАТ А. – Да се одобри постигнатата между страните спогодба. Същата не противоречи на закона и морала.

ОТВЕТНИКЪТ – Съгласен съм.

         Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и морала, и като такава следва да бъде одобрена.

         На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         ПРИЕМА представените скици-проект.

         ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между ищците Г.С., ЕГН **********,***, лично и като майка и законна представителка на малолетния Г.Г., роден на ***г***, ЕГН **********, и И.Г., ЕГН **********,***, за тримата  чрез пълномощника им адв.В.Н.-К., ***, с адрес ***, и  ответника С.С., ЕГН **********,***, съгласно която:

І. В ОБЩ ДЯЛ на Г.С., ЕГН **********, Г.Г., ЕГН **********, и И.Г., ЕГН **********, при равни права, се поставя и те получават: ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с адрес: ***, с проектна площ от 557 кв.м., с проектен идентификатор № *, с трайно предназначение на територията: урбанизирана, с начин на трайно ползване: ниско застрояване ( до 10 м ), с  построените в него: едноетажна масивна жилищна сграда, изградена през 1956г., състояща се от три броя спални, която по кадастрална карта е отразена като сграда с проектен идентификатор № *, със застроена площ 75 кв.м., на 1-един етаж, с предназначение: жилищна сграда-еднофамилна, и първи жилищен етаж от построената в имота двеутажна жилищна сграда, състоящ се от: магазин с търговска зала с площ 26.33 кв.м., склад към него с площ 9.70 кв.м. и  баня-тоалетна в груб строеж, и жилищни помещения-дневна, трапезария, кухненски бокс, остъклена тераса и сервизни помещения, обслужващи и спалните в сграда № *, с която първия етаж е функционално свързан, като първия етаж с магазина и склада е с обща застроена площ 134 кв.м., и по кадастрална карта е отразен като: самостоятелен обект в сграда с проектен идентификатор № *, с предназначение: жилище-апартамент, находящ се на първия етаж в сграда № *, разположена в поземления имот, ведно с припадащите се за обекта идеални части от общите часта на сградата, при съседни самостоятелни обекти: *, с предназначение: за търговска дейност, находящ се на първия етаж в сграда № *, разположена в поземления имот, ведно с припадащите се за обекта идеални части от общите часта на сградата, при съседни самостоятелни обекти: *, и 1 / 2-една втора идеална част от общия за мазите коридор, целият с площ от 8.36 кв.м., при съседи на поземления имот: *.

     Пазарната стойност на дела съгласно заключението на вещото лице е 44440 лв.

     ІІ. В ДЯЛ на С.С., ЕГН ********** се поставят и той получава:

     1 / ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с адрес: ***, с проектна площ от 378 кв.м., с проектен идентификатор № *, с трайно предназначение на територията: урбанизирана, с начин на трайно ползване: ниско застрояване ( до 10 м ), с  построената в него едноетажна стопанска сграда, със застроена площ 120 кв.м., която по кадастрална карта е отразена като сграда с проектен идентификатор № *, с предназначение: постройка на допълващото застрояване, при съседи на поземления имот: *.

     2 / Втори жилищен етаж, състоящ се от дневна, трапезария, кухненски бокс, сервизни помещения, три броя спални  и две тераси, с обща застроена площ 134 кв.м., със самостоятелен вход в източната част на двуетажната сграда, който по кадастрална карта е отразен като: самостоятелен обект в сграда с проектен идентификатор № *, с предназначение: жилище-апартамент, находящ се на втория етаж в сграда № *, разположена в поземлен имот с проектен идентификатор № *, ведно с припадащите се за обекта идеални части от общите часта на сградата и от правото на строеж, при съседни самостоятелни обекти: на същия етаж-няма, под обекта-имот № *, имот № *, над обекта-няма, ведно с прилежащата към втория етаж маза с площ от 14.35 кв.м., и 1 / 2-една втора идеална част от общия за мазите коридор, целият с площ от 8.36 кв.м., цялото котелно помещение с площ от 3.20 кв.м. и  склад за дърва и въглища  с площ 14.70 кв.м.

     3 / Гараж-на един етаж, построен 1982г., със застроена площ 35 кв.м., който по кадастрална карта е отразен като: сграда с проектен идентификатор № *, с проектна площ 35 кв.м., с предназначение: друг вид сграда за обитаване, разположена в поземлен имот с проектен идентификатор № *, ведно с припадащите се за сградата идеални части от правото на строеж, при съседи: *.

     Пазарната стойност на дела съгласно заключението на вещото лице е  38580 лв.

     ІІІ. Съделителите Г.С., ЕГН **********, Г.Г., ЕГН **********, и И.Г., ЕГН **********, собственици на описания в дял първи ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с  идентификатор № *, УЧРЕДЯВАТ безвъзмездно в полза на съделителя С.С., ЕГН **********, правото на преминаване през собствения им имот в участък от улица * в североизточната част на имота покрай северната стена на собствения му гараж / сграда с идентификатор № * / до входа за собствения му  втори  етаж от двуетажната жилищна сграда / самостоятелен обект в сграда с  идентификатор № * /.

     ІV. За уравнение на правата върху поделения имот Г.С. ще изплати на С.С.  сумата 2333 лв в тримесечен срок от сключване на спогодбата, като плащането ще стане по негова преценка  в брой  или по банков път, по посочена от него банкова сметка.

         РАЗНОСКИТЕ по делбата са поделени поравно от съделителите.

         ОСЪЖДА Г.С., лично и като законен представител на Г.Г. и И.Г., всички със сочена по-горе самоличност, да заплати държавна такса в размер на 842,14 лв.

         ОСЪЖДА С.С., със сочена по-горе самоличност, да заплати държавна такса в размер на 818,26 лв.

         ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради постигнатата между страните спогодба.

 

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.05 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: