О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр.Левски,02.12. 2015г.

 

                                       В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр. ЛЕВСКИ, І-ви гр.състав в закрито заседание на  втори декември  през      две хиляди и петнадесета година в състав:

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША  ПАНЧЕВА

 

като разгледа докладваното от съдия  Панчева   гр.дело № 388 по описа за 2015г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

           С определение № 581 от 09.07. 2015 година производството по делото е оставено без движение, като на страната е указано, че е предявила два иска  и че дължи държавна такса по всеки един от исковете , както и да представи описаните доказателства. Даден е срок за отстраняване на нередовностите  .

              На 31.07. 2015 година е постъпило” изявление „  от ищеца , с което не са отстранени нередовностите  по движението на исковата молба и съдът с определение № 652от03.08. 2015 година  е  съобщил на страната ,че дължи държавна такса на основание  чл. 1 от тарифата за държавните такси , които се събират от съдилищата по реда на ГПК  и е дал срок на страната да внесе необходимата и  дължима първоначална държавна такса по всеки един от предявените от страната два иска  единия с цена 488.96 лева и втория с цена 145.12 лева. Разпореждането на съда не е изпълнено.

             В съда е постъпило поредното „ изявление „на Е. Б., от което се вижда , че същата  иска отново произнасяне на съда по въпроса за дължимостта на държавната такса. Като на Е.Б.- ищца по делото е дадена възможност да внесе остатъка от дължимата държавна такса, като производството по делото е без движение.  Връчено е на 07.09. 2015 година.

            На 25 август по електронната поща на съда  е постъпило  поредно „изявление” по делото , с което се иска от ищеца  „ производството по делото  да се гледа пред Никополски районен съд на основание чл. 115 от ГПК”. Окръжния съд Плевен е указал на ищцата че не може да претендира изпращане на делото по подсъдност пред РС Никопол .

           Към настоящият момент не са изпълнени указанията на съда , не е внесена дължимата д.т.по втория иск за лихвата. Сроковете за това са изтекли на 14.09. 2015 година. Производството в тази част следва да се прекрати на основание чл. 129 , ал. 3 от ГПК

            Водим от горното , съдът

                                         О П Р Е Д Е Л И :

            Прекратява на основание чл. 129 , ал. 3 от ГПК  производството по гр.д. № 388 по описа на РС Левски в частта касаеща иск за сумата 145.12 лева.

            Определението за прекратяване на делото в тази му част , може да бъде обжалвано с частна жалба в едноседмичен срок  от съобщението.

            Препис от определението да се връчи на страните.

            След влизане в сила на определението в частта за прекратяване, делото да се докладва на съдията- докладчик  за  последващи действия.

               

    

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: