О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр.Левски,28.09.2015г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

РАЙОНЕН СЪД гр.ЛЕВСКИ, І гр. състав в закрито заседание на  двадесет и  осми септември   през две хиляди и петнадесета година в състав:                                         

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

 като разгледа докладваното от съдия Наташа Панчева   ч. гр.дело  № 544 по описа за 2015 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

             В РС Левски  е постъпила молба  „ИНВЕСТБАНК”АД  с искане да бъде назначен особен представител на длъжника по изпълнително дело № 201581404000173 по описа на ЧСИ Н.В. с район на действие ОС Плевен  по чл. 47 , ал. 6 от ГПК

           Съдът намира , че  РС Левски не е местно компетентен да разгледа молбата по чл. 47 , ал. 6 от ГПК .Съгласно  разпоредбата на чл. 105 от ГПК   искът  се предявява   пред съда , в който е  постоянният адрес  на ответника.  От представените  по делото  призовки за доброволно изпълнение е, че посочения адрес в призовките за доброволно изпълнение на ЧСИ Н.В., са за длъжникт С.Х.Н. с ЕГН-**********  с постоянен и настоящ адрес ***. Видно от приложената по делото Справка  от НБД „ Население „ с дата 14.05.2015 година е , че длъжникът по изпълнението е с че длъжникът по изпълнението е  с постоянен и настоящ адрес ***.  Ето защо съдът намира , че  ЛРС не е местно компетентния съд , а местно компетентния съд е съдът гр. Кнежа .

           При това положение следва да се прекрати производството по  гр д. № 544/15г. по описа на Районен съд Левски   и делото да се изпрати по подсъдност на Районен съд  гр. Кнежа .

О П Р Е Д Е Л И :

 ПРЕКРАТЯВА производството по ч. гр д. №544 / 2015г. по описа на Районен съд  гр.  Левски    и  ИЗПРАЩА делото ПО ПОДСЪДНОСТ на  Районен съд КНЕЖА  .

ДА СЕ ВРЪЧИ  на основание чл. 7 от ГПК, на страните ,препис от определението.

 ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва  пред Плевенски окръжен съд с частна  жалба  в едноседмичен срок от получаване на съобщението.

                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: