О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр.Левски,16.10. 2015г.

 

                                       В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.  ЛЕВСКИ, І-ви гр.състав в закрито заседание на  шестнадесети октомври      две хиляди и тринадесета година в състав:

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША  ПАНЧЕВА

 

като разгледа докладваното от съдия  Панчева   гр.дело № 583  по описа за 2015г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

           Постъпила е  искова молба от С.Л.О. ***, с ЕГН- ********** , против И.Ц.О. *** , с ЕГН-********** ,с вх. /3801 от 15.10. 2015 година въз основа , на която е образувано гр.д. № 583 по описа на Районен съд Левски за 2015 година, с правно основание чл. 49  ал. 1 от СК . Така предявения искс тази искова молба е допустим ,  а исковата молба е редовна.  Внесена е и дължимата първоначална държавна такса .

          На15.10. 2015 година в Районен съд Левски е постъпила и искова молба  от И.Ц.О. *** сЕГН-**********  против С.Л.   О. *** с ЕГН- **********   с входящ номер  3804 от 15.10. 2015 година въз основа , на която е образувано гр.д. № 584 по описа на Районен съд Левски за 2015 година, с правно основание чл. 49  ал. 1 от СК . Така предявения иск с тази искова молба е допустим ,  а исковата молба е редовна. Внесена е и дължимата първоначална държавна такса .

             Съдът като прецени от една страна, че в Районен съд Левски са образувани  и висящи две дела, н които участват едни и същи лица на страната на ищеца и ответника ,  и имат и връзка помежду си, тъй като и двете са за развод по реда на чл. 49 , ал. 1 от СК ,  а от друга страна и  разпоредбата на чл. 213 от ГПК намира , че следва служебно да съедини тези дела в едно общо производство, и да издаде едно общо решение по тях,  което  производство да се движи под номер 583    по описа на Районен съд Левски за 2015 година, като се прекрати  производството по гр.д. № 584/ 2015 година , поради служебно съединяване на исковете по  двете дела.

             При направената проверка по реда на чл. 127 и следващите от ГПК , съдът намира , че така   предявените искове  с двете искови молби  са допустими , а  исковите молби отговорят на изискванията на чл. 127 и следващите от ГПК и  са редовни. Внесена е първоначалната дължима  държавна такса от по 25.00 лева. Следва да се приемат за разглеждане исковите претенции на страните в едно общо производство , което да се движи под номер 583по описа на Районен съд Левски за 2015 година .

          Следва на основание чл. 131 ал. 1 от ГПК да се изпрати препис от исковата молба , заедно с приложенията на ответника , на който следва да  бъде указано, да подаде писмен отговор в едномесечен срок , както и да му се укаже задължителното съдържание на отговора и последиците  от не подаването  на отговор или не упражняването на права, както и за възможността да ползва правна помощ , ако има необходимост и право на това.

         След изтичане на указания срок , следва делото да се докладва на съдията докладчик за последващи действия , съобразно разпоредбите на ГПК .

          Водим от горното  и на основание чл.  213  от ГПК и чл.130 и сл. от ГПК съдът ,

 

 

                                      О П Р Е Д Е Л И :

           СЪЕДИНЯВА  гр.д. № 583 по описа на Районен съд Левски за 2015 година  по  искова молба от С.Л.О. ***, с егн- **********, против И.Ц.О. *** , с ЕГН-********** с вх. /3801 от 15.10. 2015 година въз основа , на която е образувано гр.д. № 583 по описа на районен съд Левски за 2015 година, с правно основание чл. 49  ал. 1 от СК   И  гр.д № 584 по описа на Районен съд Левски за 2015 година   по искова молба  от И.Ц.О. *** с ЕГН-**********  против С.Л.   О. *** с ЕГН- **********,  с входящ номер№  3804 от 15.10. 2015 година въз основа , на която е образувано гр.д. № 584 по описа на районен съд Левски за 2015 година, с правно основание чл. 49  ал. 1 от СК В ЕДНО ОБЩО ПРОИЗВОДСТВО , КОЕТО ДА СЕ ДВИЖИ под номер 583  по описа на Районен съд Левски за 2015 година.

            ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 213  от ГПК   производството  по гр. Д № гр.д. № 584 по описа на районен съд Левски за 2015 година, с правно основание чл. 49  ал. 1 от СК ,  поради служебното съединяване на иска с този по образуваното гражданско дело № 583 по описа на Районен съд Левски  за 2015 година. ОБЩОТО  ПРОИЗВОДСТВО ДА СЕ ДВИЖИ под номер № 583  по описа на Районен съд Левски за 2015 година.

          ПРИЕМА  за РАЗГЛЕЖДАНЕ  искове претенции на С.Л.О. ***, с ЕГН- **********, против И.Ц.О. *** , с ЕГН-**********  за развод  с посочено правно осование чл. 49 , ал 1 отСК . ПРИЕМА  за РАЗГЛЕЖДАНЕ  искове претенции на И.Ц.О. *** с ЕГН-**********  против С.Л.   О. *** с ЕГН- **********, за развод  с посочено правно осование чл. 49 , ал 1 отСК.

              ДА СЕ ИЗПРАТИ  на основание чл. 131 от ГПК ПРЕПИС от исковата молба, ведно с приложенията към нея  на ответника  по делото .

              УКАЗВА НА ОТВЕТНИКА по делото  , че следва да подаде писмен отговор на молбата в едномесечен срок от получаването й , който да съдържа : посочване на съда и номера на делото; името и адреса  на ответника, както и на неговия законен представител  или пълномощник, ако има такива; становище по допустимостта и основателността на иска;  становище по обстоятелствата , на които се основава искът;  възражения  по иска и  обстоятелствата  на които  те се основават; подпис на лицето , което подава молбата. Към отговора да се представят пълномощно , ако се подава  от пълномощник и препис от отговора и приложенията към него според броя на ищците.

            ПРЕДУПРЕЖДАВА  ответника , че ако не подаде отговор , не вземе становище , не направи възражения , не оспори истинността на документите , не посочи доказателствата , не представи писмени доказателства или не упражни правата си по чл. 211 ал. 1 от ГПК / предявяване на  насрещен иск / , по чл. 212 от ГПК / предявяване на инцидентен установителен иск / , по чл. 219 от ГПК / Привличане на трето лице – помагач / , както и възражение за подсъдност , ГУБИ , възможността да направи това по- късно , освен ако пропускът се дължи на особени непредвидени обстоятелства .

              УКАЗВА на ответника , че ако не е представил в срок отговор на исковата молба и не се яви в първото заседание по делото , без да е направил искане за разглеждането му в негово отсъствие , ищецът може да поиска постановяване на неприсъствено решение или да оттегли иска.   .

              УКАЗВА на ответника  , ЧЕ МОЖЕ  да ползва правна помощ , ако има необходимост и право на това.

               ПРЕПИС от  определението да се изпрати на ответника.

               След изтичане на указания срок, делото да се докладва на съдията- докладчик  за  последващи действия.

               

    

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: