РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _08.07._ 2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _ пети  юли_ 2016 г. в състав:

                                             Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _И.П._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­­_321_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

*******************************************************

Водим от горното, съдът

 

Р     Е      Ш     И:

          ПРЕДОСТАВЯ на основание чл.127, ал.3 от СК във връзка с чл.323 от ГПК упражняването на родителските права върху малолетното дете М.З.В. родена на *** ***, от майка В.В.  Й. и баща З.В.З. записана в книгата на новородените на отдел за гражданско състояние на ***, временно, до окончателното влизане в сила на решението по делото, на бащата З.В.З. с ЕГН **********.

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.127, ал.2 от СК   местоживеенето на малолетното дете М.З.В.   родена на *** ***, *** при бащата на адресът му в ***, при  когото детето М. да живеят до навършване на пълнолетие.

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху малолетното дете М.З.В. родена на *** ***, *** от майка В.В.  Й. и баща З.В.З., записана в книгата на новородените на отдел за гражданско състояние на ***, на бащата З.В.З. с ЕГН ********** ***.

 ОПРЕДЕЛЯ на В.В.Й. *** с ЕГН **********, режим на свиждане с малолетното й дете М.З.В., всеки първи и трети неделен ден от месеца от 10 до 16 часа по местоживеене на детето.

ОСЪЖДА В.В.Й. *** с ЕГН **********, да заплаща на малолетното си дете М.З.В. родена на *** ***, ***, чрез нейния баща и законен представител З.В.З. ежемесечна издръжка в размер на 105 лв., считано от датата на завеждане на исковата молба- 29.03.2016 год. до настъпването на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

 ДОПУСКА на основание чл.242 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на  решението в частта за издръжката.

 ОСЪЖДА  В.В.Й. *** с ЕГН **********, да заплати на съдебното ведомство ВСС- РС Левски държавна такса в размер на 147,20 лева.

          Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Плевенския окръжен съд в 14-дневен срок от връчването му на страните.

 

 

                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: