Р Е Ш Е Н И Е

гр.Левски, 10.10.2016 г.

                                

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви състав в публично заседание на двадесет и осми септември през две хиляди и шестнадесета  година в състав:

                                                     

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №504 по описа за 2016 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

         ******************************************************

       Водим от горното, съдът   

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между М.И.В., ЕГН **********,***, и И.Л.В., ЕГН **********,*** сключен на * в * ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

І. Двете страни М.И.В. и И.Л.В., се съгласяват бракът им да бъде прекратен поради сериозното им и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяването на брака.

ІІ. След развода съпругата ще възвърне предбрачната си фамилия Пътова.

ІІІ. Родителските права върху роденото от брака малолетно дете К.М.В., роден на *** г. с ЕГН ********** се предоставят на майката И.Л.П..

ІV. На бащата М.И.В. се предоставя следния режим на лични отношения: веднъж месечно, всеки четвъртък на месеца от 09:00 часа, с преспиване за четири нощи (четвъртък, петък, събота и неделя) до 18:00 часа в понеделник, 20 дни през лятото несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката, както и на личните празници на бащата.

V. Бащата М.И.В. ще заплаща ежемесечна издръжка на детето К.М.В. с ЕГН ********** в размер на 120 лева чрез неговата майка и законен представител, до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, считано от влизане на решението в сила.

VI. Никой от съпрузите не желае и няма претенции за издръжка на другия съпруг.

VІІ. Семейното жилище находящо се в *** се предоставя за ползване на молителката И.Л.В. до навършване на осемнадесет годишна възраст на детето К.М.В..

VІІІ. Движимите вещи придобити по време на брака са поделени от страните съобразно личните им потребности и нуждите на детето.

С настоящето споразумение молителите заявяват, че са уредили всички отношения помежду си съгласно изискванията на закона и заявяват, че нямат никакви претенции един към друг.

            ОСЪЖДА И.Л.В. , ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 25 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, за решението по допускане на развода.

  ОСЪЖДА М.И.В. ***, ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 25 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК за решението по допускане на развода, както и сумата 86.40 лева за Д.Т. върху издръжката.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: