РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _07.12._ 2016 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _осми ноември _ 2016 г. в състав:

       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                  Съдебни заседатели:

                                                     Членове:

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _529_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         *****************************************************************************

На основание изложеното съдът

Р Е Ш И:

 

         ИЗМЕНЯ на основание чл.59, ал.9, във вр. с чл. 127, ал.2 от СК постановените с влязло в сила на 24.03.2014 г. споразумение по гр. д. №166/2014 г. по описа на Районен съд – Левски мерки относно родителските права спрямо детето З.М.З., с ЕГН **********, като ПРЕДОСТАВЯ за упражняване родителските права по отношение на детето З., на бащата М.З.Д., с ЕГН **********,***, при когото ще бъде местоживеенето на детето.

         ОПРЕДЕЛЯ режим за осъществяване на лични отношения между детето З.М.З., с ЕГН **********, и майката Д.А.И., с ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 08:00 часа в съботния ден до 20:00 часа в неделния ден, с преспиване на детето при майката, както и за едни месец през лятото, който не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

ОСЪЖДА Д.А.И., с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАЩА  на малолетното си дете З.М.З., с ЕГН **********, чрез нейния баща и законен представител М.З.Д., с ЕГН ********** ежемесечна издръжка в размер на 105 лв., считано от 12.08.2016г., до настъпването на основания за нейното изменяване или прекратяване.

ОСЪЖДА Д.А.И., с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд гр.Левски сумата от 151,20 лв., представляваща държавна такса върху уважената част на иска  за издръжка.

ОСЪЖДА Д.А.И., с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ на М.З.Д., с ЕГН ********** направените деловодни разноски в размер на 340 лв.

         РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок от връчването му на страните по делото.

 

 

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: