Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 26.10.2016  г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на двадесет и пети октомври през две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                      

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

при секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №657 по описа за 2016 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

***********************************************

        Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И  :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Г.Т., ЕГН ********** *** и Т.Н.Т., ЕГН ********** ***, сключен на * г. в ***, с акт за гр.брак №* ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

І. Семейното жилище – къща в ***, собственост на бащата на молителката – след развода ще се ползва от Г.Т., ЕГН **********;

ІІ. Родителските права по отношение на детето Т.Т.Н., ЕГН **********, ще се упражняват от майката Г.Т., ЕГН **********;

ІІІ. Бащата Т.Н.Т., ЕГН **********, ще заплаща на детето Т.Т.Н., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Г.Т., ЕГН ********** ежемесечна издръжка в размер на 105 лева, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска,  считано от датата на развода до настъпване на причини и условия за изменение или прекратяване на издръжката;

ІV. Детето Т.Т.Н., ЕГН **********, ще живее при майката Г.Т., ЕГН ********** на адрес ***;

V. Бащата Т.Н.Т., ЕГН **********, ще има право на следния режим на лични отношения с детето Т.Т.Н., ЕГН **********:

- Да взема детето със себе си и да го води където намери за добре всяка втора и четвърта седмица от месеца от 18:00 часа в петък до 18:00 часа на неделния ден, с приспиване на детето при бащата, както и в други случаи, при които е налице съгласие на майката;

- Да взема детето със себе си и да го води където намери за добре за един месец през лятото (с преспиване на детето при бащата), който не съвпада с платения годишен отпуск на майката;

VІ. След прекратяване на брака страните няма да с дължат издръжка един на друг;

VІІ. След развода Г.Т., ЕГН ********** (която при сключването на брака е променила фамилното си име от С. на Т.) ще носи предбрачното си фамилно име С..

ОСЪЖДА Г.Т., ЕГН ********** *** да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС – РС – Левски окончателна държавна такса в размер на 25 лева.

ОСЪЖДА Т.Н.Т., ЕГН ********** *** да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС – РС – Левски окончателна държавна такса в размер на 25 лева.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6, във вр. с чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК Т.Н.Т., ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ сумата от 75,60 (седемдесет и пет лева и шестдесет стотинки) лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :