РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _27.09._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Левски в закрито съдебно заседание на _двадесет и седми септември_ 2017 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

 

при участието на секретаря __ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_868_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Произнасяне по реда на чл. 248 от ГПК:

          В районен съд гр. Левски е постъпила молба от процесуалния представител на ищцовата страна, с която е направено искане да бъде изменено  решението в частта за разноските, като бъдат присъдени на ищеца разноски съразмерни на увежената част на иска.

          Препис от молбата е връчена на другата страна, с указание за представяне на отговор в едноседмичен срок.

          В дадения от съда срока в РС Левски не е постъпил отговор по исканията на ищеца.

          Съдът, като прецени изложеното в молбата, приема че същата следва да бъде оставена без уважение.

          Видно от решение № 158 от 11.08.2017 г. /л. 127-128 от делото/ е, че със същото на основание чл. 248 ал.1 от ГПК във връзка с чл. 78 ал. 3 от ГПК е осъдена ППК „Съгласие” с. Изгрев да заплати на ЗПК „Напредък” с. Изгрев направените деловодни разноски по компенсация в размер на 177.10 лв. В мотивите на същото решение съдът подробно е обсъдил направените и от двете страни разноски, както и на дължимите от страните една на друга разноски – съответно с уважената, респ. с отхвърлената част от иска, поради което ново произнасяне по същия въпрос не се дължи.   На основание изложеното, съдът

Р  Е Ш И:

          ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането с правно основание чл. 248  ал.1 от ГПК за изменение на решението в частта за присъдените деловодни разноски.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ОКРЪЖЕН СЪД гр. Плевен в двуседмичен срок от връчване на препис от същото на страните.                 

                  

                  

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: