Р Е Ш Е Н И Е

 

гр.Левски, 22.11.2019г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - ЛЕВСКИ, III състав, в открито съдебно заседание на двадесет и втори октомври през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

при участието на секретаря И.П. и прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдията Николаева гр.д.№118 по описа за 2019г., за да се произнесе, взе предвид следното:

******************************************************************************************************************

Мотивиран от горното, съдът

РЕШИ:

 

          ИЗМЕНЯ на основание чл.59, ал.9 СК, определеното с Определение №1074/07.11.2017г. по гр.д. №634/2017г. по описа на РС-Левски местоживеене на детето С. В.П. с ЕГН:**********, като постановява същото да е на адреса на неговата майка И.И.П., ЕГН:**********, а именно: *****.

          ОГРАНИЧАВА на основание чл.131 от СК родителските права на бащата В.П. С, ЕГН:**********, като ограничава правото му да осъществява насаме лични контакти с детето С.В. П. с ЕГН:**********.

          ИЗМЕНЯ на основание чл.59, ал.9 СК, постановените с Определение №1074/07.11.2017г. по гр.д. №634/2017г. по описа на РС-Левски мерки на лични отношения между детето С. В. П. с ЕГН:********** и неговия баща В.П.С., ЕГН:**********, както следва:

- всеки работен ден - от понеделник до петък, в период от две седмици през лятото, съобразно ползвания от майката платен годишен отпуск, в присъствието на социален работник или психолог, определен от ЦОП – гр.Левски и при съобразяване работното време на центъра, като майката е длъжна да уведоми бащата за периода на ползване на отпуска един месец предварително;

- всеки работен ден – от понеделник до петък, в период от две седмици през зимата, съобразно ползвания от майката платен годишен отпуск, в присъствието на социален работник или психолог, определен от ЦОП – гр.Левски и при съобразяване работното време на центъра, като майката е длъжна да уведоми бащата за периода на ползване на отпуска един месец предварително;        

          - всяка сряда и всяка неделя – видеовръзка, посредством програмата „скайп“, а при временна липса на възможност за такава – чрез телефон, по време, определено от майката, съобразно дневния режим на детето.

          ЗАМЕСТВА на основание чл.127а от СК СЪГЛАСИЕТО на бащата В.П.С., ЕГН:**********, за пътуване на детето му С. В. П. с ЕГН:**********, до страните от Европейския съюз и Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, придружавано от неговата майка И.И.П., ЕГН:**********, за период от 5 години, считано от влизане на решението в сила.

РАЗРЕШАВА издаването на паспорт на детето С. В. П. с ЕГН:**********, без съгласието на неговия баща В.П.С., ЕГН:**********, по подадено заявление от неговата майка – И.И.П., ЕГН:**********.

ОСЪЖДА В.П.С., ЕГН:**********, с адрес: ***, да заплати по сметка на РС-Левски сума в размер на 631,20 лв. за държавна такса и възнаграждение на вещите лица.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Препис от решението да се връчи на страните. След влизане в сила, препис от същото да се изпрати на ЦОП – гр.Левски за сведение и изпълнение.

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: