ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

 

         Районен съд гр. Левски в закрито заседание на вадесет и пети ноември_ две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

         

изслуша докладваното от съдия Манолова гр.д. №_808_ по описа за _2019_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В РС - Левски е образувано гр.д. №808/2019 г. по жалба от Р.М.М. *** за съдействие да й бъде възстановена парична сума от три лица.

 

Съдът е оставил без движение исковата молба, като е дал указания на ищеца в едноседмичен срок от получаване на съобщението да поправи недостатъците по движението на исковата молба съгласно подробните мотиви на определението.

На ищеца е съобщено, че ако не ги отстрани в дадения срок исковата молба ще бъде върната и производството по делото прекратено. На същата е указана възможността да ползва правна помощ, ако има необходимост и право на това.

Съобщението е получено от ищеца на 18.11.2019 г.

Ищцата е депозирала „жалба” с идентично съдържание на първоначално внесената, в която е посочила имената на лицата и е представила 3 броя преписи от нея.

Р.М. не е отстранила останалите нередовности на исковата молба.

Предвид изложеното, и като взе предвид, че ищецът не е изпълнил в срок дадените му указания да приведе исковата молба в съответствие с изискванията на чл. 127 и чл. 128 от ГПК, съдът намира, че са налице предпоставките на чл. 129, ал.3 от ГПК и следва да върне исковата молба поради неотстраняване в срок нередовностите, и да прекрати производството по делото.

 

Водим от горното, съдът

 

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

ВРЪЩА на основание чл. 129, ал.3 от  ГПК „жалбата”, подадена от Р.М.М., ЕГН **********, въз основа на която е образувано гр.д.№808 по описа на РС – Левски за 2019 г. и ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Плевен в едноседмичен срок от получаване на съобщението за изготвянето му.

 

 

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: