РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _29.12._ 2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _деветнадесети декември_ 2011 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_708_ по описа  за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е установителен иск с правно основание чл. 422 ал.1 от ГПК.

В исковата си молба ищцовото дружество твърди, че на ответницата е предоставен кредит овърдрафт от Българска пощенска банка, че вземанията на банката от кредитополучателя са прехвърлени на ищцовото дружество. Твърди се, че по молба на ищцовото дружество е издадена заповед за изпълнение по чл. 410 от ГПК по ч.гр.д. 631/2011 г. на РС Левски, но срещу издадената заповед за изпълнение от длъжника е подадено възражение. Моли съда да постанови решение, с което да установи вземането на ищцовото дружество по отношение на ответника. Претендират се и направените деловодни разноски.

          Ответникът не е представил отговор на исковата молба, не е взел становище по предявения иск, не е представил доказателства и не е направил доказателствени искания.    Съдът, като прецени представените по делото доказателства, приема за установено следното:

          Видно от представеният по делото договор за предоставяне на овърдрафт е, че на ответника е предоставен потребителски кредит под формата на овърдрафт в размер на 300 лв.

          По делото няма представени каквито и да било доказателства за извършени плащания  във връзка с искането на ищцовото дружество.

          Предвид изложеното, следва да бъде прието за установено вземането на ищцовото дружество така, както е посочено в исковата молба, както и да бъдат присъдени направените деловодни разноски.

          Водим от горното, съдът

Р Е Ш И :

          НА ОСНОВАНИЕ чл. 422 ал.1 от ГПК ПРИЗНАВА ЗА УСТАНОВЕНО ВЗЕМАНЕТО на „ПРО ЛЕГО”АД гр. София със седалище и адрес на управление ***, представлявано от И.И. – изпълнителен директор, с ЕИК *, по отношение на П.В. ***, ЕГН **********, която дължи сумата от 299,84 лв.- главница представляваща дължими и неизплатени суми по договор за предоставен кредит овърдрафт от 09.08.2007 г., сключен между Българска Пощенска Банка АД и П.В., като вземането е прехвърлено от банката на 30.03.2009 г. на „Про Лего” АД, сумата от 181,92 лв. – лихва  представляваща договорна лихва върху главницата за периода 09.08.2007 г. – 25.08.2011 г., ведно със законната лихва от момента на подаване на заявлението – 29.08.2011 г. до окончателното изплащане на сумата

          ОСЪЖДА П.В. със сочена по-горе самоличност да заплати на „ПРО ЛЕГО”АД гр. София направените деловодни разноски по настоящото дело в размер на 265 лв.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: