РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _19.12._ 2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _пети декември_ 2011 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_728_ по описа  за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл. 127 ал.2 от СК.

**************************************************

          На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И :

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето З.З., с ЕГН ********** на бащата И.М. ***, с ЕГН **********.

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на майката М.К. ***, с ЕГН **********  с детето З.З. два пъти в месеца, като майката  има право да вижда детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 8 часа в съботния ден до 20 часа в неделния ден, с право на приспиване на детето при нея, както и да взема същото при себе си по 1 месец през лятото, когато това не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

          ОСЪЖДА М.К. със сочена по-горе самоличност да заплаща  ежемесечна издръжка за малолетното дете З.З., с ЕГН **********, в размер на 85 лв., за периода от 02.02.2011 г. до 01.09.2011 г., ведно със законната лихва, считано от завеждане на делото, както и в размер на 110 лв., считано от 01.09.2011 г. до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва, считано от завеждане на делото за дължимите суми преди предявяване на исковата молба – 13.10.2011 г. и считано от датата на падежа за дължимите суми след предявяване на исковата молба – 13.10.2011 г., платима на неговият баща и законен представител И.М..

На основание чл. 242 ал.1 от ГПК ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението в частта му относно присъдената издръжка.

ОСЪЖДА М.К. със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. в размер на 158,40 лв.

ОСЪЖДА М.К. със сочена по-горе самоличност да заплати на И.М. със сочена по-горе самоличност направените деловодни разноски в размер на 181,19 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: