РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _09.03._ 2012 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесет и девети февруари_ 2012 г. в състав:

 

                      Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_736_ по описа  за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е искова молба с правно основание чл.49, ал.1 от СК.

*********************************************************

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

          НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на * в * граждански брак между П.В., ЕГН **********,***, и Г.В., ЕГН **********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между П.В. и Г.В. споразумение, съгласно което:

          РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на малолетното дете А.В., родена на *** г. се възлагат на П.В., в качеството му на неин баща и законен представител.

          РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на малолетното дете К.В., роден на *** г. се възлагат на Г.В., в качеството й на негова майка и законен представител.

          МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на малолетното дете А.В., родена на *** г., се определя на адреса на П.В., в качеството му на неин баща и законен представител, в ***.

          МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на малолетното дете К.В., роден на *** г. се определя на адреса на Г.В., в качеството й на негова майка и законен представител, в ***.  

          Г.В., ЕГН **********, като майка, ще заплаща на малолетното дете А.В., ЕГН **********, чрез П.В., ЕГН **********, в качеството му на баща и законен представител, ежемесечна издръжка в размер на 70 лв., считано от влизане в сила на бракоразводното решение, до настъпване на законоустановени причини за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за забава от датата на забава на коя да е вноска по издръжката до датата на заплащането й.

П.В., ЕГН **********, като баща, ще заплаща на малолетното дете К.В., ЕГН **********, чрез Г.В., ЕГН **********, в качеството й на майка и законен представител ежемесечна издръжка в размер на 70 лв., считано от влизане в сила на бракоразводното решение, до настъпване на законоустановени причини за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за забава от датата на забава на коя да е вноска по издръжката до датата на заплащането й.

          П.В. ще осъществява личния си контакт с малолетното дете К.В., ЕГН **********, като взема и връща детето от и на адреса на майката Г.В. всяка първа и трета събота и неделя на месеца от 10.00 часа в събота до 17.00 часа в неделя, с преспиване на детето на адреса на бащата, както и през първите пет дни от Коледната ваканция, с празнуване на Коледа  на детето при бащата, както и през първите пет дни от Великденската ваканция, както и за по един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишен отпуск на майката. 

          Г.В. ще осъществява личния си контакт с малолетното дете А.В., ЕГН **********, като взема и връща детето от и на адреса на бащата П.В. всяка втора и четвърта събота и неделя на месеца от 10.00 часа в събота до 17.00 часа в неделя, с преспиване на детето на адреса на майката, както и през вторите пет дни от Коледната ваканция, с празнуване на Нова година на детето при майката, както и през вторите пет дни от Великденската ваканция, както и за по един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишен отпуск на бащата. 

СЛЕД прекратяването на брака никоя от страните не претендира и няма да получава издръжка от другата страна.

          СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, находящо се в ***, собственост на родителите на ищеца, се предоставя за ползване на мъжа. 

          Недвижими имоти, в режим на съпружеска имуществена общност, независимо от техния вид и предназначение, по време на брака страните не са придобивали.

          Придобитият по време на брака на страните лек употребяван автомобил, марка Фолксваген, ***, с рама № *, с двигател без номер, на стойност 1150 лв. – съгласно договор за покупко-продажба от 08.06.2009 г. и фактура от същата дата с № 0000000103, се възлага на П.В. ***, ЕГН **********, като за уравнение на правата си Г.В. е получила други движими вещи и няма да получава парично уравнение.

          Страните не притежават влогове в лева или във валута, не са регистрирали фирми на еднолични търговци и дялово участие в капитала или акции в търговски дружества, както и не са придобивали имущество със средства от търговска дейност.  

СЛЕД прекратяване на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име П.. 

ОСЪЖДА П.В. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна д.т. за развод в размер на 20 лв., д.т. в размер на 50,40 лв. върху определената издръжка, както и д.т. върху поставения му в дял лек автомобил в размер на 23 лв..

ОСЪЖДА Г.В. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна д.т. за развод в размер на 20 лв., както и д.т. в размер на 50,40 лв. върху определената издръжка.

          РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                               

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: