РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _24.02._ 2012 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесети февруари_ 2012 г. в състав:

 

                      Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_1052_ по описа  за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е искова молба с правно основание чл. 49 ал.1 от СК.

*********************************************************

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

          НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на * в * граждански брак между К.И. с ЕГН ********** *** и И.И. с ЕГН ********** ***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между К.И.  и И.И. споразумение, съгласно което:

Семейното жилище, представляващо апартамент № * на адрес: ***, който е собственост на двамата съпрузи, след развода ще се ползва от К.И. и И.И., и в него ще отглеждат двете си деца А.И., с ЕГН ********** и Н.И., с ЕГН **********.

Родителските права и задължения по отношение на децата А.И., с ЕГН ********** и Н.И., с ЕГН **********, ще се упражняват в интерес на децата непосредствено от двамата родители – заедно и поотделно, поради което няма да се дължи издръжка за малолетните деца между К.И. и И.И. и не се налага определянето на режим на лични отношения между родителите и децата.

К.И. и И.И. няма да си дължат издръжка един на друг след развода, но ще участват поравно при заплащането на всички разходи във връзка с отглеждането и възпитанието на децата А.И., с ЕГН ********** и Н.И., с ЕГН ********** и на дължимите суми за отопление, ток и вода за апартамента на адрес: ***, в който ще живеят с децата след развода;

Въпреки, че след развода К.И. и И.И. ще обитават едно и също жилище, всеки един от тях няма да се меси в личния живот на другия, двамата няма да поддържат лични отношения, характерни за съпрузи, с изключение на тези, свързани с отглеждането и възпитанието на децата, и няма да имат каквито и да било претенции един спрямо друг, освен такива, произтичащи от заплащането на общите разходи по апартамента и отглеждането и възпитанието на децата.

В случай, че единият от съпрузите преустанови плащането на своята част от общите разходи по апартамента или от другите парични задължения, поети по време на брака от единия или двамата съпрузи, неизправният съпруг, по искане на изправния и установяване на неизпълнението пред съда, ще напусне семейното жилище.

Всеки един от К.И. и И.И. се задължава да има добро поведение пред децата и да демонстрира пред тях уважение към другия родител, в противен случай провинилият се родител, по искане на изправния и установяване на провинението пред съда, ще напусне семейното жилище.

След развода, съпругата ще носи предбрачното си фамилно имеД..

Разноските по делото остават за всеки един съпруг така, както ги е направил, с изключение на заплатената от ищцата държавна такса при образуване на делото, която се поделя между двамата, както следва при подписване на споразумението съпругът предоставя на съпругата 12,50 лв., които последната с подписване на споразумението е удостоверила, че е получила изцяло и в брой. Допълнително определената от съда държавна такса ще се поеме от съпрузите поравно.

ОСЪЖДА К.И. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна д.т. за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА И.И. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна д.т. за развод в размер на 20 лв.

          РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: