Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

                                      гр.Левски, 19.02.2013.

                                 

                                   В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

         ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД І-ви граждански състав в публично заседание на деветнадесети февруари през две хиляди  и тринадесета година в състав:

                                                     

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

при секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева гражданско дело №858 по описа за 2012 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

*************************************************

         Водим  от горното, съдът    

 

Р   Е   Ш   И :

 

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Н.Ц., ЕГН ********** с настоящ адрес ***, постоянен адрес *** и Ц.Ц., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, сключен на * год. в * с  акт за гр.брак № * г. *, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие без да издирват мотивите за прекратяването на брака.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между Н.Ц., ЕГН ********** с настоящ адрес ***, постоянен адрес *** и Ц.Ц., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, както следва:

УРЕЖДАМЕ ВСИЧКИ ПОСЛЕДИЦИ ОТ РАЗВОДА, КАКТО СЛЕДВА:

1. ОТНОСНО РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА

Родителските права над роденото от брака ни непълнолетно дете С.С., ЕГН **********, да бъдат възложени на майката Ц.Ц., която да се грижи за неговото възпитаване и отглеждане.

2. На бащата Н.Ц. да бъде определен следния режим за лични контакти с детето, както следва: всеки  петък, събота и неделя от месеца от 19:00 часа на петъчния ден до 18:00 часа на неделния ден, както и двадесет дни през лятото, които няма да съвпадат с    платения годишен отпуск на майката, а през останалото време по споразумение между двамата родители, по местоживеенето на детето, както и всеки път по уговорка между родителите с оглед обстоятелството, че детето не е на територията на РБ.

3. Бащата Н.Ц., ЕГН ********** с настоящ адрес ***, постоянен адрес ***, ще заплаща на непълнолетното си дете С.С., ЕГН **********, придружена в действията си от своята майка и законен представител Ц.Ц., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, живуща в *, ежемесечна издръжка в размер на 200,00 лева (двеста лева) платима на всяко пето число на текущия месец, считано от 19.02.2013 г. до настъпването на законови предпоставки за нейното изменяване или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла или просрочена вноска.

4. ОТНОСНО ИМУЩЕСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ:

По време на брака имаме придобито недвижимо и движимо имущество, което ще уредим след това производство с друго такова. 

5. ОТНОСНО ПОЛЗВАНЕТО НА СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ: Семейното жилище, находящо се в ***, жилище на родителите на ищеца – къщата след развода се предоставя за ползване на Н.Ц..

 

6. ОТНОСНО ПАРИЧНИТЕ ВЛОГОВЕ   

По време на брачното ни съжителство не сме придобили парични средства по банкови сметки.

7. ОТНОСНО ИЗДРЪЖКАТА МЕЖДУ СЪПРУЗИТЕ. Издръжка съпрузите не дължат един на друг.

8. ОТНОСНО ФАМИЛНОТО ИМЕ:

След прекратяване на брака, съпругата Ц.Ц. ще носи предбрачното си фамилно име – Л..

 

Страните заявяват, че са уредили всички взаимоотношения помежду си, във връзка с прекратяването на брака им и нямат претенции един към друг, като уреждането на имущественитне породени от прекратената СИО ще уредим в отделно производство.     

          ОСЪЖДА Н.Ц., ЕГН ********** с настоящ адрес ***, постоянен адрес ***, да заплати по сметка на ЛРС допълнителна и окончателна държавна такса в размер на 15,00  лева на основание чл.6, ал.1, т. 3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, както и сумата от 144,00 лева държавна такса върху издръжката.   

ОСЪЖДА Ц.Ц., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, живуща в *, да заплати по сметка на ЛРС държавна такса в размер на 15,00  лева на основание чл.6, ал.1, т. 3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.    

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :