1

РЕШЕНИЕ

гр.Левски ,08. 03. 2013 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Левченският районен съд, I-ви граждански състав, в публичното заседание на пети март през две хиляди и тринанадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАШАПАНЧЕВА

при секретаря И.П. като разгледа докладваното от съдията Панчева гр. д. № 42 по описа за 2013 година, и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

Иск с правно основание чл. 49 ал. 1 от СК.

************************************************************

Водим от горното, съдът

РЕШИ:

ПРЕКРАТЯВА с развод на основание чл. 49 ал. 1 от СК сключения между С.Д. *** ЕГН- ********** и Д.Д. *** ЕГН- ********** граждански № * от * година на Община гр. Левски ,поради неговото дълбоко и непоправимо разстройство.

Съдът на основание чл. 49 , ал. III от СК , не се произнася по въпроса за Брачната ВИНА за разстройството на брака по искане на ищцата по делото.

ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, находящо се находящо се в *** следва да се предостави за ползване на ищцата по делото

След прекратяване на брака С.Д. *** ЕГН- **********, следва ДА ВЪЗСТАНОВИ предбрачното си име -Й. .

ОСЪЖДА Д.Д. *** ЕГН- **********, на основание чл. 71 от ГПК вр с чл. 6 ал . 1 т.2 от Тарифа за държавните такси , които се събират от съдилищата по ГПК ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ЛРС допълнителна държавна такса за решението, с което се прекратява брака с развод в размер на 25.00лв.

ПРЕПИС от решението на основание чл. 7 от ГПК да се връчи на страните.

Решението може да се обжалва пред Плевенски окръжен съд в двуседмичен срок от съобщението до страните, че същото е изготвено.

РАЙОНЕН СЪДИЯ :