ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   04.02._ 2013 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _четвърти февруари _ 2013 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­_290   по описа  за _2012_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _9.30_ часа се явиха:

         На второ четене в 10.55 часа:

ИЩЦАТА – лично и с адвокат М. с пълномощно към делото.

ОТВЕТНИЦИ № 2 и № 3 – лично и с адвокат С. с пълномощно към делото.

ОТВЕТНИЦАТА П.О. – лично.

ОТВЕТНИЦАТА И.С. – лично.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

АДВОКАТ М. – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ С. – Да се даде ход на делото.

ОТВЕТНИЦАТА П.О. – Да се даде ход на делото.

ОТВЕТНИЦАТА И.С. – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

АДВОКАТ М. – Уважаема госпожо председател, постигнахме спогодба страните по делото в следния смисъл – представям скица-проект и данъчни оценки на имотите, представляващи земеделски имоти, нива, които в скици-проект са разделени на три равни части, като на всяка от тях в скицата-проект е отразено и името на собственика на съответния имот, като Ви молим да одобрите с Ваше определение делбата на земеделските имоти, съгласно скиците-проекти – 3 броя, които представям, като определите дължимата се държавна такса за спогодбата, съобразно данъчната оценка от 2013 г. на имотите.

         Що се отнася до недвижимия имот в *, представляващ парцел *, масив * по плана на *, се възлага в дял на съделителя A.A., а този представляващ парцел 2 в този масив – в дял на Х.A.. Останалите съделители няма да получават за деловете си имоти, за уравнение на правата си също.

 

АДВОКАТ С. – Господин съдия, действително между страните по делото е постигнато споразумение в следния смисъл:

         Подробно описания УПИ, находящ се в границите на *, с площ от 950 кв.м., който съгласно дворищно-регулационния план на селото, утвърден със заповед №*г. и означен с *, предназначен за индивидуално жилищно строителство, стр.кв.* на селото, заедно с построените в него полумасивно жилище и паянтова стопанска постройка, при граници и съседи: *, се поставя в дял на съделителя A.A., който имот съгласно приложеното удостоверение има данъчна оценка в размер на 4403,20 лв.

         В дял на съделителя Х.A. се поставя УПИ, в границите на *, с площ от 1250 кв.м., който съгласно дворнищно-регулационния план на селото, утвърден със заповед № * г. е означен с № *, предназначен за индивидуално жилищно строителство в строителен квартал * по плана на селото, заедно с построените в него полумасивно жилище и полумасивна стопанска постройка при граници и съседи – *, който имот съгласно приложеното удостоверение има данъчна оценка в размер на 8551,40 лв.

         Съгласно представените 3 броя скици-проекти за делба, в дял на съделителката А.О. се поставя следния недвижим имот: нива с площ от 7,319 дка, находяща се в землището на *, ЕКАТТЕ *, представляваща имот с № *, ІV категория, находяща се в местността „Т.” при граници и съседи: *.

         Гореописаният имот, съгласно писмените документи, е с данъчна оценка в размер на 1085,77 лв.

         В дял на A.A. се поставя следния недвижим имот: нива с площ от 7,319 дка, находяща се в землището на *, ЕКАТТЕ *, представляваща имот с № *, ІV категория, находяща се в местността „Т.” при граници и съседи: *.

         Гореописаният имот, съгласно писмените документи, е с данъчна оценка в размер на 1085,77 лв.

         В дял на Х.A. се поставя следния недвижим имот: нива с площ от 7,319 дка, находяща се в землището на *, ЕКАТТЕ *, представляваща имот с № *, ІV категория, находяща се в местността „Т.” при граници и съседи: *.

         Гореописаният имот, съгласно писмените документи, е с данъчна оценка в размер на 1085,77 лв.

         Между съделителите А.О. от една страна, A.A. от друга и Х.A. от трета, няма да се дължи парично уравнение за разликата в дяловете.

         А.О., A.A. и Х.A., всеки съобразно дела си, са заплатили общо на съделителките, П.О. и И.С., съобразно деловете им общо сумата от 1000лв., която сума П.О. и И.С. заявиха, че са получили съобразно деловете си от другите трима съделители напълно и в брой.

         Разноските остават за страните, както са направени.

 

ИЩЦАТА А.О. – Съгласна съм с така предложената спогодба.

ОТВЕТНИКЪТ А.А. – Съгласен съм с така предложената спогодба.

ОТВЕТНИКЪТ Х.А. – Съгласен съм с казаното от адвоката.

ОТВЕТНИЦАТА П.О. – Съгласна съм с предложената спогодба.

ОТВЕТНИЦАТА И.С. – Съгласна съм с предложената спогодба.

 

 

С П О Г О Д И Л И   С Е :

 

 

ИЩЦАТА А.О.

 

 

ОТВЕТНИКЪТ А.А.

 

 

ОТВЕТНИКЪТ Х.А.

 

 

ОТВЕТНИЦАТА П.О.

 

 

ОТВЕТНИЦАТА И.С.

 

 

         Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и морала, и като такава следва да бъде одобрена.

         На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

         ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между А.О. ***, с настоящ и съдебен адрес ***, ЕГН **********, A.A. ***, ЕГН **********, Х.A. ***, ЕГН **********, П.О. ***, ЕГН**********, и И.С. ***, ЕГН **********, по силата на която:

         В ДЯЛ на A.A. се поставя и той получава:

УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ, находящ се в границите на *, с площ от 950 кв.м., който съгласно дворищно-регулационния план на селото, утвърден със заповед №*г. и означен с *, предназначен за индивидуално жилищно строителство, стр.кв.* на селото, заедно с построените в него полумасивно жилище и паянтова стопанска постройка, при граници и съседи: *.

Стойността на имота е в размер на 4403,20 лв.

и НИВА с площ от 7,319 дка, находяща се в землището на *, ЕКАТТЕ *, представляваща имот с № *, ІV категория, находяща се в местността „Т.” при граници и съседи: *.

Стойността на имота е в размер на 1085,77 лв.

        

В ДЯЛ на Х.A. се поставя и той получава:

УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ в границите на *, с площ от 1250 кв.м., който съгласно дворищно-регулационния план на селото, утвърден със заповед № * г. е означен с № *, предназначен за индивидуално жилищно строителство в строителен квартал * по плана на селото, заедно с построените в него полумасивно жилище и полумасивна стопанска постройка при граници и съседи – *.

Стойността на имота е в размер на 8551,40 лв.

         и НИВА с площ от 7,319 дка, находяща се в землището на *, ЕКАТТЕ *, представляваща имот с № *, ІV категория, находяща се в местността „Т.” при граници и съседи: *.

         Стойността на имота е в размер на 1085,77 лв.

 

         В ДЯЛ на А.О. се поставя и тя получава:

НИВА с площ от 7,319 дка, находяща се в землището на *, ЕКАТТЕ *, представляваща имот с № *, * категория, находяща се в местността „Т.” при граници и съседи: *.

         Стойността на имота е в размер на 1085,77 лв.

        

         МЕЖДУ съделителите А.О., A.A. и Х.A. не се дължат суми като парично уравнение за разликата в дяловете.

 

         А.О., A.A. и Х.A., всеки съобразно дела си, са заплатили общо на съделителките П.О. и И.С., съобразно дяловете им общо сумата от 1000лв., която сума П.О. и И.С. заявиха, че са получили съобразно дяловете си от другите трима съделители напълно и в брой.

 

         РАЗНОСКИТЕ остават за страните както са направени.

         ОСЪЖДА A.A. със сочена по-горе самоличност да заплати държавна такса върху поставените му в дял недвижими имоти, а именно държавна такса в размер на 109,78 лв. 

         ОСЪЖДА Х.A. със сочена по-горе самоличност да заплати държавна такса върху поставените му в дял недвижими имоти, а именно държавна такса в размер на 192,74 лв.

         ОСЪЖДА А.О. със сочена по-горе самоличност да заплати държавна такса върху поставения й в дял недвижим имот, а именно държавна такса в размер на 21,72 лв.

         ОСЪЖДА П.О. със сочена по-горе самоличност да заплати държавна такса в размер на 20 лв.

         ОСЪЖДА И.С. със сочена по-горе самоличност да заплати държавна такса в размер на 20 лв.

         ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради постигната спогодба.

 

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.30 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: