ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _09.01._ 2013 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в закрито съдебно заседание на _девети януари_ 2013 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря __ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_292_ по описа  за _2012_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          В районен съд гр. Левски е постъпила молба от процесуалния представител на ответника „ЧЕЗ Разпределение България” АД, с която моли съда да допълни решението в частта за разноските, като му присъди  направените деловодни разноски.

          На другите страни е изпратено копие от молбата, които в дадения от съда срок са представили отговор. Изразяват становище, че не следва да се присъждат в полза на „ЧЕЗ Разпределение България” АД разноски, които да бъдат заплатени от другите съделители.

          Съдът, като прецени представените по делото доказателства, изложеното в молбата, приема за установено следното:

          Молбата е подадена в срока по чл. 248 ал.1 от ГПК и като такава е допустима и следва да бъде разгледана по същество.

          Настоящото производство е делбено и характерно за същото е, че всеки един от съделителите има едновременно качеството и на ищец и на ответник в процеса. С постановеното съдебно решение, съдът в мотивите е приел, че направените деловодни разноски – за представляване на всеки от съделителите от съответния юрисконсулт следва да останат за страните така както са направени, като съдът е имал предвид именно тази особеност на процеса и обстоятелството, че всеки един от съделителите има интерес от водене на дело за делба. В настоящия случай е и характерно, че се касае до делба на имоти, при които е налице държавна собственост, която не може да бъде поделена между съсобствениците доброволно. По отношение на останалите деловодни разноски, представляващи държавни такси, съдът с постановеното решение е постановил заплащане на такава съответно от всеки един от съделителите и съобразно неговия дял.

Предвид изложеното, съдът счита, че не следва да бъде допълвано решението и не следва да бъдат присъждани на която и да било от страните заплащане на разноски от другите съделители в производството.

          На основание изложеното, съдът

                                      О П Р Е Д Е Л И :

          ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на „ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ” АД с правно основание чл. 248 от ГПК за допълване на решението в частта за разноските – за присъждане в полза на дружеството на направените от него деловодни разноски, включващи юрисконсултско възнаграждение и определената държавна такса, като НЕОСНОВАТЕЛНО.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: