Р Е Ш Е Н И Е

гр.Левски, 02.02.2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски, І-ви граждански състав в  открито   заседание на тринадесети януари през две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                    Районен съдия: Наташа Панчева

При секретаря И.П. като разгледа докладваното от съдия  Панчева гражданско дело №407 по описа на съда за 2014 г., за да се произнесе взе предвид следното:

***********************************************************

Водим от горното, съдът

                                          Р Е Ш И:

   ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на малолетното дете Г.А., родена на *** г. с ЕГН **********, при нейния  баща А.А. *** с ЕГН **********. 

   ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху малолетното дете  Г.А., родена на *** г. с ЕГН ********** на  нейния  баща А.А. *** с ЕГН **********. 

ОПРЕДЕЛЯ следния режим на лични отношения на майката  К.З. *** с ЕГН ********** с малолетното дете  Г.А., родена на *** г. с ЕГН **********: майката да се вижда един път месечно с детето за времето от 10.00 часа на неделния ден до 17.00 часа на  неделния ден, както и право да взема детето 10 дни през лятото по време, което не съвпада с полагащият се платен годишен отпуск на бащата.

ОСЪЖДА К.З. *** с ЕГН **********, да заплаща малолетното дете Г.А., родена на *** г. с ЕГН **********, платима чрез нейния  баща  А.А. *** с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 100 (сто) лева, считано от 16.07.2014 г. до настъпване на законни основания за нейното изменяване или прекратяване, заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до изплащането й.

ДОПУСКА  на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ  на решението в частта за издръжката.

ОСЪЖДА К.З. *** с ЕГН **********, да заплати по сметка на Районен съд гр.Левски, сумата от 144 лева (сто четиридесет и четири лева) за дължима се държавна такса върху присъдената издръжка на малолетното дете и сумата 30.00 лева (тридесет лева) за държавна такса по искът по чл.127, ал.2 от СК.

ОСЪЖДА К.З. *** с ЕГН **********, да заплати по сметка на Районен съд гр.Левски ВСС сумата 300 лева  (триста лева) за възнаграждение за особен представител в лицето на адвокат М. С. ***, като ПОСТАНОВЯВА на основание чл.77 от ГПК, ПРИНУДИТЕЛНОТО ИМ СЪБИРАНЕ.

   Препис от решението по делото, на основание чл.7 от ГПК да се връчи на страните.

 РЕШЕНИЕТО може да бъде обжалвано пред Плевенски окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните по делото.

 

 

                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: