Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

гр.Левски, 18.02.2015 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД Левски, І граждански състав, в открито  заседание на  десети  февруари през две хиляди и петнадесета година, в състав:

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

 

при секретаря И.П. като разгледа докладваното от съдията Панчева  гр.дело № 568 по описа за 2014 година и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

******************************************************

Водим от горното и на основание чл.239 от ГПК, съдът

            

Р Е Ш И :

 

ОСЪЖДА на  основание чл. 143 от СК  Ц.Д. *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАЩА на малолетното дете Й.И. ***,  родена на *** г. с ЕГН **********, платима чрез нейната майка и законен представител М.Д. ***, с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 180 (сто и осемдесет лева) лева, считано от 31.10.2014 г. до настъпване на законни основания за нейното изменяване или прекратяване, заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до изплащането й.

ДОПУСКА  на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ   на решението в частта за издръжката.

ОСЪЖДА на  основание чл.143 от СК  Ц.Д. *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАЩА на малолетното дете П.И. ***, родена на *** г. с ЕГН ***********, платима чрез неговата майка и законен представител М.Д. ***, с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 150 (сто и петдесет лева) лева считано от 31.10.2014 г. до настъпване на законни основания за нейното изменяване или прекратяване, заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до изплащането й.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на решението в частта за издръжката.

      ОСЪЖДА  на основание чл.149 от СК  Ц.Д. *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ на М.Д. ***, с ЕГН **********, в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете Й.И. ***, родена на *** г. с ЕГН **********, сумата от 2160,00 (две хиляди сто и шестдесет лева,  по 180 лева месечно) лева, издръжка за минало време за периода от 20.10.2013 година до 20.10. 2014 година, ведно със законната лихва за просрочие на всяка ежемесечна парична вноска до окончателното изплащане на дължимата парична сума.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на решението в частта за издръжката.

ОСЪЖДА на основание чл.149 от СК Ц.Д. *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ на М.Д. ***, с ЕГН **********, в качеството й на майка и законен представител на малолетното П.И. ***, родена на *** г. с ЕГН ***********,  сумата от 1800.00 (хиляда и осемстотин  лева, по 150 лева месечно) лева, издръжка за минало време за периода от 20.10.2013 година до 20.10.2014 година, ведно със законната лихва за просрочие на всяка ежемесечна парична вноска до окончателното изплащане на дължимата парична сума.

ДОПУСКА  на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на решението в частта за издръжката.

   ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.1 от ГПК Ц.Д. *** с ЕГН ********** да ЗАПЛАТИ НА М.Д. ***, с ЕГН **********, сумата от 300.00 (триста лева) лева за разноски по делото –  възнаграждение за един адвокат.

            ОСЪЖДА  Ц.Д. *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС Районен съд гр.Левски, за държавни такси по исковете по чл.143 от СК сумата от общо 465,20 лева и за ДТ по исковете по чл.149 от СК  сумата от общо 158,40 лева.

            Решението се постановява при наличие на предпоставките по чл.238 и чл.239 от ГПК.

Решението е окончателно и не подлежи на  обжалване. 

          ДА СЕ ВРЪЧАТ  на основание чл.7, ал.2 от ГПК на страните преписи от постановения съдебен акт.

                                    

 

      

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: