Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 03.02.2015 г.

                                 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Левски, І-ви граждански състав в публично заседание на трети февруари през две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                      

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №7 по описа за 2015 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

***********************************************

Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И  :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между В.Л. *** с ЕГН ********** и Ш.Л. ***, с ЕГН **********, сключен на * в *, ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

 

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

          1. Двете страни В.Л. и Ш.Л. се съгласяват бракът им да бъде прекратено поради сериозното им и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяването на брака – чл.50 от СК.

          2. Родителските права върху роденото от брака дете Л.Л., роден на *** г., ЕГН **********, се предоставят на майката Ш.Л..

            3. На бащата В.Л. се предоставя следния режим на лични отношения: всяка първа и трета събота и неделя от месеца с преспиване при бащата, както и двадесет дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката.

4. Бащата В.Л. ще заплаща ежемесечна издръжка на детето Л.Л. в размер на 100,00 лева чрез неговата майка и законен представител до настъпване на причини за нейното изменяване или прекратяване, считано от влизане на решението в сила до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

5.  Никой от съпрузите не желае и няма претенции за издръжка на другия съпруг.

6.   След развода съпругата ще възвърне предбрачната си фамилия И..

7.   Семейното жилище, находящо се в ***, се предоставя за ползване на молителя В.Л..

8.   Недвижимите имоти, придобити по време на брака са уредени извънсъдебно.

9.   Движимите вещи, придобити по време на брака са поделени от страните съобразно личните им потребности и нуждите на детето.

                С настоящето споразумение молителите заявяваме, че са уредили всички отношения помежду си, съгласно изискванията на закона и заявяваме, че нямаме никакви претенции един към друг.

 

          ОСЪЖДА Ш.Л. ***, с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

ОСЪЖДА В.Л. *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 72,00  лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :