РЕШЕНИЕ № 24

 

гр. ЛЕВСКИ, _13.03._ 2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _тринадесети март_ 2015 г. в състав:

 

                      Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_27_ по описа  за _2015_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          *********************************************************

Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

          НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на * г. в ***, граждански брак между И.Г. ***, ЕГН **********, и Е.Г. ***, ЕГН **********, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

 

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.Г. и Е.Г. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на роденото от брака дете П.Г. – НЕПЪЛНОЛЕТЕН, роден на * г. в ***, ЕГН **********, притежаващ лична карта № * ***, се възлагат за упражняване на Е.Г. – в качеството й на негова майка.

МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на непълнолетното дете П.Г., роден на ***г. в ***, ЕГН **********, се определя на адрес:***, който адрес е настоящия адрес на майката на детето.

И.Г. – като баща на детето, ще заплаща на непълнолетното дете П.Г., роден на *** г. в ***, ЕГН **********, придружен и със съгласието на неговата майка Е.Г. ежемесечна издръжка в размер на 200 лв. (двеста лева), считано от влизане в сила на бракоразводното решение, до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за забава от датата на забава на която и да е вноска по издръжката до датата на заплащането й.

ДЪЛЖИМАТА се такса до завършване на средно образование на непълнолетното дете П.Г., роден на *** г. в ***, ЕГН **********, ще бъде заплащана от бащата на детето И.Г..

И.Г. ще осъществява личния си контакт с непълнолетното дете П.Г. всеки четвъртък от 12 ч. до петък – 8 часа, с преспиване на детето в дома на бащата, както и всяка неделя от 8 часа до понеделник – 8 часа, отново с преспиване на детето на адреса на бащата, както и общо 15 последователни календарни дни във времето м. януари – м. март всяка година и 15 последователни календарни дни през летните месеци всяка година.

МОЛИТЕЛИТЕ не претендират и няма да получават издръжка от другия след прекратяването на брака.

          СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, находящо се в ***, с характер на съпружеска имуществена общност – се предоставя за ползване на Е.Г. и непълнолетното дете П.Г., и е освободено от И.Г..

                 ОТНОСНО ПРИДОБИТИТЕ ПО ВРЕМЕ НА БРАКА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ:

                 В ДЯЛ НА И.Г. се поставят и той получава следните НЕДВИЖИМИ ИМОТИ:

 

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР /обозначен съгласно архитектурен проект като „Център за медицинска козметика и дом за красота”/, находящ се на партера, на кота 0,00 м./нула метра/ в жилищната сграда, изградена на фаза   „груб строеж” в долуописания урегулиран поземлен имот, в ***, със застроена площ на обекта от 100,21 кв.м./сто цяло и двадесет и една стотни квадратни метра/, състоящ се от зала, складово помещение и санитарен възел, при граници: /съседи/ на обекта: *, заедно с припадащите се на медицински център 3,311 % /три цяло триста и единадесет хилядни върху сто/ идеални части от общите части на сградата, които идеални части изразени в квадратни метри, се равняват на 23,46 кв.м. /двадесет и три цяло и четиридесет и шест стотни квадратни метра/ и заедно със съответното право на строеж върху мястото, в което е построена сградата, съставляващо урегулиран поземлен имот /парцел/ * ***, при граници /съседи/ на УПИ: * *** - предмет на нотариален акт № * ***.

Данъчната оценка на имота е 122 553,60 лв. /сто двадесет и две хиляди петстотин петдесет и три лева и шестдесет стотинки/  - съгласно удостоверение за данъчна оценка на имота – изх. № * ***.

 

Гараж № *, находящ се в партера, на кота 0,00 /нула метра/ в гореописаната жилищна сграда в *** със застроена площ на гаража от 21,36 кв.м. /двадесет и едно цяло и тридесет и шест стотни квадратни метра/, при граници /съседи/: *, заедно с припадащите се на гаража 0,787 % /нула цяло седемстотин осемдесет и седем хилядни върху сто/ идеални части от общите части на сградата, които идеални части изразени в квадратни метри се равняват на 7,32 кв.м./седем цяло и тридесет и две стотни квадратни метра/ и заедно със съответното право на строеж върху мястото, в което е построена сградата, подробно описано по-горе -  предмет на нотариален акт № * ***.

Данъчната оценка на имота е 17 902,20 лв. /седемнадесет хиляди деветстотин и два лева и двадесет стотинки/  - съгласно удостоверение за данъчна оценка на имота – изх. № * ***.

 

Гараж № *, находящ се в партера, на кота 0,00 /нула метра/ в гореописаната жилищна сграда в *** със застроена площ на гаража от 22,11 кв.м. /двадесет и две цяло и единадесет стотни квадратни метра/, при граници /съседи/: *, заедно с припадащите се на гаража 0,808 %  /нула цяло осемстотин и осем хилядни върху сто/ идеални части от общите части на сградата, които идеални части изразени в квадратни метри се равняват на 7,30 кв.м./седем цяло и тридесет стотни квадратни метра/ и заедно със съответното право на строеж върху мястото, в което е построена сградата, подробно описано по-горе  - предмет на нотариален акт № * ***.

Данъчната оценка на имота е 18 530,80 лв. /осемнадесет хиляди петстотин и тридесет лева и осемдесет стотинки/  - съгласно удостоверение за данъчна оценка на имота – изх. № * ***

 

4,742 % /четири цяло седемстотин четиридесети две хилядни върху сто/ идеални части от целия гореописан УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ, от които  3,356 % / три цяло триста петдесет и шест хилядни върху сто/ идеални части от УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ се припадат на притежавания медицински център, 0,681 % /нула цяло шестотин осемдесет и една хилядни  върху сто/ идеални части от УРЕГУЛИРАНИЯ ПОЗЕМЛЕН ИМОТ се припадат на притежавания  гараж № * и 0,705 % /нула цяло седемстотини пет хилядни върху сто/ идеални части от УРЕГУЛИРАНИЯ ПОЗЕМЛЕН ИМОТ се припадат на притежавания гараж № *  - предмет на нотариален акт № * ***.

Данъчната оценка на имота е 22 545,20 лв. /двадесет и две хиляди петстотин четиридесет и пет лева и двадесет стотинки/  - съгласно удостоверение за данъчна оценка на имота – изх. № * ***.

 

В ДЯЛ НА И.Г. се поставят и той получава ВСИЧКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИМОТИ, находящи се в землището на * ***, ЕКАТТЕ *, а именно:

 

1. ЛОЗЕ с площ от 0,888 декара /осемстотин осемдесет и осем квадратни метра/, шеста категория, в местността „Г.” - имот № *,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 81.Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок  - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 150,10 лв.

 

2. ПАСИЩЕ, МЕРА с площ от 0,085 декара /осемдесет и пет квадратни метра/, трета категория, в местността „Г.” - имот № *,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 5,80 лв.

 

3. НИВА с площ от 1,460 декара /един декар четиристотин и шестдесет квадратни метра/, шеста категория, в местността „Г.” -  имот № *,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 136 лв.

 

4. ЛОЗЕ с площ от 1,000 /един/ декар, шеста категория, в местността „Г.” -  имот № *, при граници и съседи: *, върху имота има следните ограничения: 81 трайните насаждения да се опазват в съответствие с чл.18 от ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок  - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 169,10 лв.

 

5. ЛОЗЕ с площ от 0,445 декара /четиристотин четиридесет и пет квадратни метра/, трета категория, в местността „Г.” - имот № *,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 1. Главна водопроводна мрежа. Над водопровода и на 3м. от двете му страни се забранява разполагането на трайни и временни постройки и трайни насаждения. 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 ЗСПЗЗ до изтичането на амортизационния срок  - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 138,20 лв.

 

6. НИВА с площ от 0.448 декара /четиристотин и четиридесет и осем квадратни метра/, трета категория -  имот № *, в местността „Г.”, при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 1. Главна водопроводна мрежа. Над водопровода и на 3 м. от двете му страни се забранява разполагането на трайни и временни постройки и трайни насаждения  - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 75,70 лв.

 

7. ЛОЗЕ с площ от 0.347 декара /триста четиридесет и седем квадратни метра/, трета категория, в местността „Г.”, в землището * -  имот № *,  при граници и съседи: *. Върху има следните ограничения:  81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл. 18 ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 107,70 лв.

 

8. ЛОЗЕ с площ 0.501 декара /петстотин и един квадратни метра/, трета категория, в местността „Г.” -  имот № *, при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 81 Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл. 18 от ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 155,60лв.

 

9. ЛОЗЕ с площ от 0.540 декара /петстотин и четиридесет квадратни метра/, трета категория, в местността „Г.”, имот № *, при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл. 18 ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 167,70 лв.

 

10. ПАСИЩЕ, МЕРА с площ от 2.620 декара /две хиляди шестстотин и двадесет квадратни метра/, трета категория, в местността „Н.” -  имот № *,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 177,80 лв.

 11.  НИВА с площ от 2.080 декара /два декара и осемдесет квадратни метра/, трета категория, в местността „Н.” в землището на * -  имот № *, при граници и съседи: * -  предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 382,20 лв.

 

12.  ПАСИЩЕ, МЕРА с площ от 0.205 декара /двеста и пет квадратни метра/, шеста категория, в местността „Г.” -  имот № *,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 7,50 лв.

 

13. ЛОЗЕ с площ от 1.115 декара /един декар сто и петнадесет квадратни метра/, шеста категория, в местността „Г.”, имот № *,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл. 18 от ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 188,50 лв.

 

14. ЛОЗЕ с площ от 0.640 декара /шестстотин и четиридесет квадратни метра/, от които шеста категория – 576 кв.м. /петстотин седемдесет и шест квадратни метра/ и трета категория – 64 кв.м. /шестдесет и четири квадратни метра/, в местността „Г.”  - имот № *,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 11.Електропровод 20 kv. На 10 м. от двете страни до крайните проводници или на 11 м. от оста на електропровода не могат да се строят сгради и съоръжения и засажда високостеблена растителност. 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл. 18 ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 117,30 лв.

 

15. ЛОЗЕ с площ от 1.195 декара /един декар сто деветдесет и пет квадратни метра/, в местността „Г.”, шеста категория -  имот № *, при граници и съседи: *, върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл. 18 ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок -  предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 202 лв.

 

16.  ПАСИЩЕ, МЕРА с площ от 2,128 декара /два декара сто двадесет и осем квадратни метра/, трета категория, в местността „Н.” -  имот № *,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 144,40 лв.

 

17. НИВА с площ от 2,815 декара /два декара осемстотин и петнадесет квадратни метра/, трета категория, в местността „Н.” -  имот № *, при граници и съседи: *  - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 517,30лв.

 

18. ИЗОСТАВЕНА НИВА с площ от 0,253 декара /двеста петдесет и три квадратни метра/, шеста категория, в местността „Г.” – имот с № *,  при граници и съседи: * – нотариус с рег. № * ***, с данъчна оценка на имота 23,60 лв.

 

19. ПАСИЩЕ С ХРАСТИ с площ 0,999 декара /деветстотин деветдесет и девет квадратни метра/, шеста категория – имот № * в местността „Г.”,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № 70, том 3, вх. рег. 1701, дело № * ***, с данъчна оценка на имота 36,80лв.

 

20. НИВА с площ 2.796 декара /два декара седемстотин деветдесет и шест квадратни метра/, шеста категория - имот № * в местността „Г.”,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 1. главна водопроводна мрежа. Над водопровода и на 3 метра от двете му страни се забранява разполагане на трайни и временни постройки и трайни насаждения - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 260,40 лв.

 

21. НИВА с площ от 5.605 декара /пет декара шестстотин и пет квадратни метра/ дка, трета категория, в местността „Н.”  -  *, при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 11 Електропровод 20 кV. На 10 м от двете страни до крайните проводници или на 11м от оста на електропровода не могат да се строят сгради и засажда високостеблена растителност - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 947,50 лв.

 

22. ЛОЗЕ с площ от 0.826 декара /осемстотин двадесет и шест квадратни метра/ в местността „Г.” – имот № *, трета категория,  при граници и съседи на имота: *. Върху имота има следните ограничения: 81 трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСППЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 256,50 лв.

 

23. ЛОЗЕ с площ  от 0.777 декара /седемстотин седемдесет и седем квадратни метра/, от които шеста категория – 0.591 кв.м./петстотин деветдесет и един квадратни метра/ и трета категория 0.186 кв.м./сто осемдесет и шест квадратни метра/ в местността „К.” -  имот № *,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 81 Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 157,70 лв.

 

24. НИВА с площ 0.548 декара /петстотин четиридесет и осем квадратни метра/, трета категория, в местността „Г.” - имот № *,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 92,60 лв.

 

25. ЛОЗЕ с площ 0.412 декара /четиристотин и дванадесет квадратни метра/, в местността „Г.” -  имот № *, трета категория,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 127,90 лв.

 

26. ПАСИЩЕ, МЕРА с площ 0.610 декара /шестстотин и десет квадратни метра/, в местността „Г.”, трета категория - имот № *,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 41,40 лв.

 

27. НИВА с площ 5.382 декара /пет декара триста осемдесет и два квадратни метра/, в местността „Н.”, трета категория -  имот № *,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 988,90 лв.

 

28. ЛОЗЕ с площ от 0.921 декара /деветстотин двадесет и един квадратни метра/ трета категория, в местността „Г.” – имот № *,  при граници и съседи на имота: *. Върху имота има следните ограничения: 81 трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСППЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 286 лв.

 

29. ИЗОСТАВЕНА НИВА с площ от 1,140 декара /един декар сто и четиридесет квадратни метра/, трета категория, в местността „Г.” – имот № *,  при граници и съседи на имота: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 192,70лв.

 

30. ЛОЗЕ с площ от 0.470 декара /четиристотин и седемдесет квадратни метра/ в местността „Г.” – имот № *, шеста категория,  при граници и съседи на имота: *. Върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСППЗ до изтичане на амортизационния срок  - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 79,50 лв.

 

31. НИВА с площ от 0.504 декара /петстотин и четири квадратни метра/, от които шеста категория 0,277 декара /двеста седемдесет и седем квадратни метра/ и трета категория 0,227 декара / двеста двадесет и седем квадратни метра/, в местността „Г.” – имот  *,   при граници и съседи на имота: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 64,20лв.

 

32. ЛОЗЕ с площ от 0.261 декара /двеста шестдесет и един квадратни метра/ в местността „Г.” – имот № *, трета категория,  при граници и съседи на имота: *. Върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСППЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 81 лв.

 

33. НИВА с площ от 0.263 декара /двеста шестдесет и три квадратни метра/, трета категория, в местността „Г.” – имот № *,  при граници и съседи на имота: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 44,50 лв.

 

34. ЛОЗЕ с площ от 0.508 декара /петстотин и осем квадратни метра/ в местността „Г.” – имот № *, трета категория,  при граници и съседи на имота: *. Върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСППЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 157,70 лв.

 

35. ЛОЗЕ с площ от 1,039 декара /един декар  тридесет и девет квадратни метра/ в местността „Г.” – имот № *, шеста категория,  при граници и съседи на имота: *. Върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 175,60 лв.

 

36. ЛОЗЕ с площ от 1.022 декара /един декар и двадесет и два квадратни метра/, от които трета категория 0.112 дка /сто и дванадесет квадратни метра/ и шеста категория 0.910 декара /деветстотин и десет квадратни метра/, в местността „Г.” -  имот № *,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСППЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 188,60 лв.

 

37. ЛОЗЕ с площ от 0.530 декара /петстотин и тридесет квадратни метра/, трета категория, в местността „Г.” -  имот № *,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСППЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 164,60 лв.

 

38. НИВА с площ от 0.832 декара /осемстотин тридесет и два квадратни метра/, девета категория, в местността „Г.” - имот № *, при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 22 лв.

 

39. ЛОЗЕ с площ от 0.475 декара /четиристотин седемдесет и пет квадратни метра/, трета категория, в местността „Г.” -  имот № *, при граници и съседи: *.  Върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСППЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 147,50 лв.

 

40.  НИВА с площ от 1.698 декара /един декар шестстотин деветдесет и осем квадратни метра/, от които шеста категория – 1.443 дка /един декар четиристотин четиридесет и три квадратни метра/ и трета категория – 0.255 дка /двеста петдесет и пет квадратни метра/ в местността „Г.” -  имот № *,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 11. Електропровод 20 кv. На 10 м. от двете страни до крайните проводници или на 11 м. от оста на електропровода не могат да се строят сгради и съоръжения и засажда високостеблена растителност - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 177,50 лв.

 

41. НИВА с площ от 1.662 декара  /един декар шестстотин шестдесет и два квадратни метра/, шеста категория,  в местността „Г.” -  имот № *,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 1 Главна водопроводна мрежа. Над водопровода и на 3 м. от двете му страни се забранява разполагане на трайни и временни постройки и трайни насаждения - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 154,80 лв.

 

42. ЛОЗЕ с площ от 0.827 декара /осемстотин двадесет и седем квадратни метра/,  трета категория, в местността „Г.” - имот № *, при граници и съседи: *  - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 256,80 лв.

 

43. ЛОЗЕ с площ от 0.647 декара /шестстотин четиридесет и седем квадратни метра/, девета категория, в местността „Г.” -  имот № *,  при граници и съседи: *. Върху имота има следните ограничения: 81. Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 29 лв.

 

44. ПАСИЩЕ, МЕРА с площ от 2.959 декара /два декара деветстотин петдесет и девет квадратни метра/, трета категория, в местността „Н.” -  имот № *,  при граници и съседи: * - предмет на нотариален акт № * ***, с данъчна оценка на имота 218,20 лв.

            МОЛИТЕЛИТЕ се съгласяват И.Г. да прехвърли след влизане в сила на бракоразводното решение своята 1/2 /една втора/ идеална част от описаните по-долу недвижими имоти – чрез сделка на дарение, като дари тези, притежавани от него след прекратяване на брака идеални части на сина им: П.Г., ***, ЕГН **********, а именно:

АПАРТАМЕНТ № *, изграден в груб строеж, находящ се в * ***, състоящ се от: входно предверие, кухненски бокс, дневна с трапезария, три стаи, коридор, две бани с тоалетни, тоалетна, мокро помещение и две тераси, с площ от 153,00 /сто петдесет и три/ квадратни метра, при съседи: *, заедно с 2,87 %  /две цяло осемдесет и седем стотни процента/ идеални части от мястото, върху което се строи сградата, съставляващо УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ *, отреден за имот с планоснимачен номер *, находящ се в ***, с площ от 792 кв.м. /седемстотин  деветдесет и два квадратни метра/, при граници: * - предмет на нотариален акт № * ***.

Данъчната оценка на имота е 226 509,70 лв. /двеста двадесет и шест хиляди петстотин и девет лева и седемдесет стотинки/  - съгласно удостоверение за данъчна оценка на имота – изх. № * ***.

 

ПОДЗЕМНА ГАРАЖНА КЛЕТКА № *, изградена в груб строеж, находящ се в ***, с площ от 12,50 /дванадесет цяло и петдесет стотни /квадратни метра, при граници: *, заедно с 0,46 % / нула цяло и четиридесет и шест стотни процента/ идеални части от общите части на сградата, равняващи се на 3,27 /три цяло двадесет и седем стотни/ квадратни метра и заедно с 0,46 % / нула цяло четиридесет и шест процента/ идеални части от мястото, върху което се строи сградата, съставляващо УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ *, отреден за имот с планоснимачен номер *,находчщ се   в ***,с площ от 792 кв.м. /седемстотин деведесет и два квадратни метра/, при граници по скица:* - предмет на нотариален акт № * ***.

Данъчната оценка на имота е 12 415,90 лв. /дванадесет хиляди четиристотин и петнадесет лева и деветдесет стотинки/ - съгласно удостоверение за данъчна оценка на имота – изх. № * *** и

 

ПОДЗЕМНА ГАРАЖНА КЛЕТКА № *, изградена в груб строеж, находящ се в ***, на втори сутеренен етаж на сградата, на кота – 6,70 /минус шест цяло и седемдесет стотни/, с площ от 12,50 /дванадесет цяло и петдесет стотни /квадратни метра, при граници:  *, заедно с 0,46 % /нула цяло и четиридесет и шест стотни процента/ идеални части от общите части на сградата, равняващи се на 3,27 /три цяло двадесет и седем стотни/ квадратни метра и заедно с 0,46 % / нула цяло четиридесет и шест процента/ идеални части от мястото, върху което се строи сградата, съставляващо УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ / парцел*,  отреден за имот с планоснимачен номер *, находящ се  в ***, с площ от 792 кв.м. /седемстотин деветдесет и два квадратни метра/, при граници по скица: *  - предмет на нотариален акт № * ***.

Данъчната оценка на имота е 12 415,90 лв. /дванадесет хиляди четиристотин и петнадесет лева и деветдесет стотинки/  - съгласно удостоверение за данъчна оценка на имота – изх. № * ***.

ОТНОСНО ПРИДОБИТИТЕ ПО ВРЕМЕ НА БРАКА ДВИЖИМИ ВЕЩИ:

В ДЯЛ НА Е.Г. се поставя и тя получава следната ДВИЖИМА ВЕЩ:

ЛЕК АВТОМОБИЛ, марка БМВ *,  с регистрационен номер *, с идентификационен номер на превозното средство *, с номер на двигателя *, ***, със застрахователна стойност на това МПС в размер на 15 500 лв. /петнадесет хиляди и петстотин лева/.

 

ДРУГИ ДВИЖИМИ ВЕЩИ молителите не са придобивали.

 

ПРИДОБИТИТЕ по време на брака от молителите влогове – банкови сметки, депозити, също и акции – в лева или в чужда валута ОСТАВАТ в лична собственост на всеки от молителите, на чието име те са съставени, издадени или придобити.

 

И.Г. ще продължи да заплаща дължимите се вноски – в това число главница, лихви и разноски – до изплащането изцяло на банковия кредит, отпуснат от *** – съгласно Договор за кредит за покупка на недвижим имот  * ***, както и всички дължими суми до заличаване на ипотечното вписване.

 

И.Г. ще продължи да заплаща дължимите се вноски – в това число главница, лихви и разноски – до изплащането изцяло на банковия кредит, отпуснат от *** - съгласно Договор за кредит за покупка на недвижим имот № * ***, както и  всички дължими суми до заличаване на ипотечното вписване.

 

ПО ВРЕМЕ НА БРАКА Е.Г. е регистрирала еднолично дружество с ограничена отговорност: "Е." ЕООД с ЕИК *********, със собственик на капитала, представляващ и управляващ Е.Г., като придобитите активи остават в собственост на Е.Г., а пасивите му – нейно задължение.

 

СЛЕД прекратяването на брака Е.Г. ще продължи да носи брачното си фамилно име Г..

 

ОСЪЖДА И.Г., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА И.Г., със сочена по-горе самоличност, да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т.  в размер на 144 лв.

ОСЪЖДА И.Г., със сочена по-горе самоличност, да заплати държавна такса върху поставените му в дял недвижими имоти, а именно д.т. в размер на 3794,96 лв.

ОСЪЖДА Е.Г., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА Е.Г., със сочена по-горе самоличност, да заплати държавна такса върху поставената й в дял движима вещ, а именно д.т. в размер на 310 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: