РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _05.03._ 2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _пети март_ 2015 г. в състав:

 

                      Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_72_ по описа  за _2015_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          ************************************************

Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

          НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на * г. в *, граждански брак между К.Ф. ***, ЕГН **********, и Р.Ф. ***, ЕГН **********, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между К.Ф. и Р.Ф. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на непълнолетното дете К.Ф., роден на ***г. в *, ЕГН **********, и малолетното дете А.Ф., родена на *** г. в *, ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката – Р.Ф..

НА БАЩАТА К.Ф. се дава възможност на лични контакти с непълнолетното дете К.Ф., ЕГН ********** и малолетното дете А.Ф., ЕГН **********,  всяка първа неделя на месеца от 08.00 часа до 17.00 часа, както и 15 дни през лятото и 15 дни през зимата, като този период не съвпада с платения отпуск на майката. Бащата има право на виждане с децата и след предварителна уговорка с майката.

БАЩАТА К.Ф. ще заплаща ежемесечна издръжка в размер на 90 (деветдесет) лева за непълнолетното дете К.Ф., ЕГН **********, със съгласието на неговата майка и законен представител Р.Ф., до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката, считано от датата на завеждане на исковата молба – 27.02.2015 г.

 

БАЩАТА К.Ф. ще заплаща ежемесечна издръжка в размер на 90 (деветдесет) лева за малолетното дете А.Ф., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Р.Ф., до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката, считано от датата на завеждане на исковата молба – 27.02.2015 г.

СЛЕД ПРЕКРАТЯВАНЕ на брака страните не си дължат издръжка един на друг.

СЛЕД прекратяване на брака жената ще носи брачното си фамилно име Ф..

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, находящо се в ***, се предоставя за ползване на молителката Р.Ф., като на този адрес ще живеят и децата.  

ОТНОШЕНИЯТА между молителите, касаещи  придобитите по време на брака недвижими и движими вещи, са уредени извънсъдебно.

           ОСЪЖДА Р.Ф., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА К.Ф., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 129,60 лв.

          РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: