РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _21.12._ 2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _30.11. _ 2015 г. в състав:

 

                        Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                           Съдебни заседатели:

                                          Членове: 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_576_ по описа  за _2015_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

         ………………………………………………………………………………………………………………….

На основание изложеното, съдът

                                        Р Е Ш И :

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете И.И.Х. с ЕГН ********** на неговата майка – Е.М.Р. с ЕГН ********** ***.

          ДАВА възможност на И.М.Х. *** ЕГН ********** да вижда и взема детето И.И.Х. с ЕГН ********** при себе си всяка първа и трета събота и неделя от месеца за времето от 8:00 часа в съботния ден до 20:00 часа в неделния ден.

          ОСЪЖДА И.М.Х. със сочена по-горе самоличност да заплаща за детето И.И.Х. със сочена по-горе самоличност, месечна издръжка в размер на 100 лв., платима чрез неговата майка и законна представителка Е.М.Р.  със сочена по-горе самоличност, считано  от 12.10.2015 г. /датата на подаване на исковата молба в РС Левски/ до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, като за разликата над 100 лв. до сумата от 120 лв. ОТХВЪРЛЯ предявени иск като неоснователен и недоказан.

          ОСЪЖДА И.М.Х. със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. в размер на 144 лв., както и направените деловодни разноски по сметка на РС Левски в размер на 300 лв.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.       

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: