Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 24.02.2016 г.

                               

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на двадесет и трети февруари през две хиляди и шестнадесета  година в състав:

                                                     

                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря Я.Д., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело № 51 по описа за 2016 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Водим от горното, съдът 

 

                                    Р   Е   Ш   И :

 

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК гражданския брак сключен на 09.09.1990 г. в гр.Б.  между В.Н.В. с ЕГН **********, с постоянен адрес ***  и М.П.В., ЕГН ********** *** от 09.09.1990 г. на Община Б., поради постигнато СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

         УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите В.Н.В. с ЕГН **********, с постоянен адрес *** и М.П.В., ЕГН ********** ***, както следва:

I. След прекратяване на брака молителката да запази брачната си фамилия В..

II.Семейното жилище, находящо се в гр.Б., общ.Б., ул.*** № *** да се ползва съвместно от двамата молители.

ІІІ. След прекратяване на брака, между съпрузите издържка няма да се дължи.

ІV. Страните нямат ненавършили пълнолетие деца към момента на прекратяване на брака и в тази връзка въпросът за упражняване на родителски права и издръжка за децата не се обсъжда.

V. Разноските остават за страните така, както са ги направили.

ОСЪЖДА В.Н.В. с ЕГН **********, с постоянен адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС -  ЛРС допълнителна държавна такса при допускане на   развод по взаимно съгласие в размер  на 20,00 лв. (двадесет лева) на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

ОСЪЖДА М.П.В., ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС -  ЛРС допълнителна държавна такса при допускане на   развод по взаимно съгласие в размер  на 20,00 лв. (двадесет лева) на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: