Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 24.02.2016  г.

                                

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на двадесет и четвърти февруари през две хиляди  и шестнадесета  година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря Я.Д., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело № 101 по описа за 2016г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

………………………………………………………………………………………………………………………..

        Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И  :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между В.Ц.Н., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: *** и П.И.П., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, сключен на 23.08.1996 г. в гр.Б., с акт за гр.брак №* от 23.08.1996  година на Община гр.Б. поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

І.Семейното жилище е собственост на трето лице и за в бъдеще ще бъде ползвано в съответствие с договореното със собственика.

         ІІ.Родителските права не се обсъждат. От брака си молителите нямат родени деца. Не се третира въпросът с издръжката.

ІІІ. След развода страните няма да си дължат разноски един на друг.

         ІV. След развода В.Ц.Н. (която при сключване на брака е променила фамилното си име от Н.на Н.) ще продължи да носи брачното фамилно име Н..

V. Придобитите по време на брака движими вещи са индивидуални подаръци на съпрузите и такива за лична употреба, като всеки от съпрузите е получил своите движими вещи.

VІ. Придобитият по време на брака недвижим имот: ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с кадастрална площ от 870 кв.м., находящ се в строителните граници на град Б.(П.област), ул.***№ ***, който имот съгласно регулационния план на гр.Б., утвърден със заповед № 938/30.12.1988 г. на община гр.Б. е означен с № *** и попада в УПИ с № ***, отреден за обществено строителство, в строителен квартал ***, при граници и съседи: улица ***, УПИ с № *** на ***, ул. ***, УПИ с № *** на И. Ч. и УПИ с № *** на И.М.Ч., съгласно описание по н.а. № ***, том ***, рег. № ***, дело ***от *** г. по описа на нотариус Д.Б., с рег. № *** на НК гр.С. и район на действие – района на РС-Л., с данъчна оценка 7107,90 лв., СЕ ПОСТАВЯ В ДЯЛ на П.И.П., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, включително и предвиденото в н.а. № ***, том ***, рег. № ***, дело *** от *** г. по описа на нотариус Д.Б., с рег. № *** на НК гр.С. и район на действие – района на РС-Л., ПРАВО, в случай на извършване на предвиденото отчуждаване на имота, той да получи и съответното обезщетение.

ЗА УРАВНЕНИЕ на дела си съпругата В.Ц.Н., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, е получила напълно и в брой от П.И.П., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, сумата от 2000 лв.

СТРАНИТЕ декларират, че със споразумението по чл.51 от СК уреждат всички имуществени и неимуществени отношения помежду си, във връзка с прекратяването на сключения между тях граждански брак и занапред никой от тях не може да има каквито и да било претенции към другия в тази връзка.  

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6, във вр. с чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК В.Ц.Н., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на съдебното ведомство ВСС-РС-Левски сумата от 20 лв. за допълнителна държавна такса за постановения развод, както и сумата от 50 лв. държавна такса върху уравнението на дела на поделения недвижим имот.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6, във вр. с чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК П.И.П., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на съдебното ведомство ВСС-РС-Левски сумата от 20 лв. за допълнителна държавна такса за постановения развод, както и сумата от 142,16 лв. държавна такса върху дела на поделения недвижим имот.

РЕШЕНИЕТО подлежи на вписване.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :