П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 12.01.2016 г.

 

Районен съд гр.Левски, първи граждански състав, в публично съдебно заседание на дванадесети януари две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:

                                                                     

при участието на секретаря И.П. прокурора сложи за разглеждане гр. дело № 514 по описа за 2015 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

ИЩЕЦЪТ П.Б. – уведомен – явява се лично, представлява се от адвокат М. М. от ПлАК.

ИЩЦАТА И.П. – уведомена – не се явява, представлява се от адвокат Е. Р. от ПлАК с пълномощно по делото.

ЯВЯВА СЕ вещото лице инж.М.Ч..

 

          ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:      

АДВОКАТ М. Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Р. – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото в дн.с.з.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

АДВОКАТ Р. – Предлагам споразумение в следния смисъл: ответницата И.Е.П., ЕГН ********** ***, се задължава да плати на ищеца П.И.Б., ЕГН ********** ***, в едномесечен срок, считано от днес сумата от 822 лева, представляваща обезщетение за ползване на гараж №5, намиращ се в *****, за периода от 15.05.2013 г. до 27.08.2015 г., както и 100 лева от заплатения от ищеца за депозит за вещо лице. Останалите разноски остават в тежест на страните така както са ги направили.

АДВОКАТ М. – Съгласни сме на така предложеното споразумение.

ИЩЕЦЪТ П.Б. – Съгласен съм на така предложеното споразумение в месечен срок ответницата да ми плати горепосочените суми.  

 

          Съдът намира, че така постигнатата спогодба не противоречи на закона и добрите нрави, поради което съдържанието й следва да се впише в съдебния протокол и се подпише от страните, след което да бъде одобрено от съда.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на подписаната между И.Е.П., ЕГН ********** *** и П.И.Б., ЕГН ********** ***, спогодба съгласно която: ответницата И.Е.П., ЕГН ********** ***, се задължава да плати на ищеца П.И.Б., ЕГН ********** ***, в едномесечен срок, считано от днес сумата от 822 лева, представляваща обезщетение за ползване на гараж №5, намиращ се в *****, за периода от 15.05.2013 г. до 27.08.2015 г., както и 100 лева от заплатения от ищеца за депозит за вещо лице. Останалите разноски остават в тежест на страните така както са ги направили.

 

          Предоставя на ищеца П.И.Б., ЕГН ********** *** и на ответницата И.Е.П., ЕГН ********** *** чрез адвокат Е.Р., съдебния протокол за подпис.

 

 

 

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

          ………………..  …….                   ………………………………..

          (ищец П.Б.)               (за отв. И.П. – адв.Р.)

 

         

          С оглед обстоятелството, че страните са подписали съдебната спогодба съдът намира, че същата следва да бъде одобрена и подписана от съда и от страните. Следва да бъде постановено на вещото лице инж.М.Ч. да се изплати възнаграждение от внесения от страната депозит в размер на 200 лева и да се издаде ордер на вещото лице.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ОДОБРЯВА постигнатата между И.Е.П., ЕГН ********** *** и П.И.Б., ЕГН ********** ***, спогодба съгласно която: ответницата И.Е.П., ЕГН ********** ***, се задължава да плати на ищеца П.И.Б., ЕГН ********** ***, в едномесечен срок, считано от днес сумата от 822 лева, представляваща обезщетение за ползване на гараж №5, намиращ се в ***, за периода от 15.05.2013 г. до 27.08.2015 г., както и 100 лева от заплатения от ищеца за депозит за вещо лице. Останалите разноски остават в тежест на страните, така както са ги направили.

 

          ………………..  …….                   ………………………………..

          (ищец П.Б.)               (за отв. И.П. – адв.Р.)

 

 

 

         СЕКРЕТАР:                          РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

          ДА СЕ ИЗПЛАТИ на вещото лице инж.М.К.Ч. възнаграждение от внесения от страната депозит в размер на 200,00 лева.

          ДА СЕ ИЗДАДЕ ордер на вещото лице.

          ПРЕКРАТЯВА на основание чл.234 от ГПК производството по гр.д.№514 по описа на РС – Левски за 2015 г., поради постигната между страните спогодба.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от днес, в останалата част не подлежи на обжалване.

         

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11:20 часа.

 

         

         СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: