О П Р Е Д  Е Л  Е Н И Е

 

гр.Левски,15.02.2016г.

 

                                          В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр. ЛЕВСКИ, І-ви гр.състав в закрито заседание на петнадесети февруари     през две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША  ПАНЧЕВА

 

като разгледа докладваното от съдия  Панчева   гр.дело № 88 по описа за 2016г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

В РС Левски е  образувано гр.д. № 88 по описа на съда за 2016 година  по постъпила  искова молба на И.Г.И.  от ***  .

            С писмена молба   депозирана в деловодството на ПлОС   на 10.02. 2016 г. ищецът по делото  е направил  оттегляне на  иска. Молбата е депозирана в деловодството на съда  ,  видно от отметката на деловодител   при ПЛОС.

               Съдът като съобрази , че по делото не е даван ход , тъй като нарушителят е нередовно призован по делото , намира , че са налице предпоставките  по чл. 232 от ГПК :   молителят може  да оттегли молбата си до приключване на първото по делото заседание , без съгласието на ответника на основание чл.232 от ГПК, какъвто е и настоящият случай. Оттеглянето на иска   е  процесуално действие като  за  неговата  валидност   в тази фаза на производството не е необходимо съгласието на ответника. При това положение  с направеното оттегляне  на иска от страна на ответника, съдът се десезира с правния спор и производството по делото следва да се прекрати.

         Налице са основанията на чл. 232 от ГПК и производството по делото следва да бъде прекратено.

         Водим от горното, Съдът

 

О п р е д е л и :

 

Прекратява на основание чл. 232 от ГПК производството по гражданско дело № 88  по описа на съда за 2016 г по описа на ЛРС поради   оттегляне на иска .

         Определението подлежи на обжалване с частна жалба  пред ПлОС в едноседмичн срок от съобщението до страните .

 

                   Районен съдия: