РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _30.12._ 2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и трети декември_ 2015 г. в състав:

 

                         Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_212_ по описа  за _2015_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Иск за делба – втора фаза след допускане на делбата.

С решение № 92/17.07.2015 г. по настоящото дело е допусната да се извърши съдебна делба между съделителите върху подробно описани имоти при три равни дяла, от които един равен дял за З.С.П. и два равни дяла за *** ООД.

По делото е назначена съдебно-техническа експертиза, от заключението на която се установява стойността на процесните имоти, поделяемостта на имотите и е предложен проект за тяхната реална делба между съделителите съобразно техните дялове по постановеното решение за допускане на делбата.

В съдебно заседание страните не са оспорили заключението по назначената експертиза и са поискали съдът да постанови решение, с което да извърши делбата, като на всеки един от съделителите постави в дял имот съответстващ на правата им и съобразно предложеното разпределение от вещото лице.

При този изход на делото, съдът приема, че следва да бъде извършена реално делбата. За всеки един от съделителите има самостоятелни имоти, като тяхното разпределение следва да е съобразно искането на съделителите и предложеното от вещото лице.

При това положение следва всеки един от съделителите да бъде осъден да заплати д.т. в размер на 4 % върху стойността на неговия дял. Направените деловодни разноски следва да останат за всяка от страните така както са направени.

          На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И :

ИЗВЪРШВА делба между: З.С.П., ЕГН **********, с адрес: *** и *** ООД, с ЕИК ***, със седалище и адрес на управление: ***, представлявано от Г.Н.Н. и Т.Л.Н. – в качеството им на управители, като разпределя имотите както следва:

В ДЯЛ на  З.С.П. се поставя и той получава:

1.НИВА от 8,001 дка, в местността ***, съставляваща имот № *** по плана за земеразделяне в землището на ***, поземлен имот с идентификатор ***, при граници: *********.

Имотът е на стойност 7 201 лв.

2.ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с проектен идентификатор ***, с проектна площ от 10167 кв.м., с адрес на поземления имот местността ***,с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при съседи: *********

Имотът е образуван от имот с идентификатор *** и е на стойност 9 150 лв..

- имоти на обща стойност 16 351 лв.

В ДЯЛ на *** ООД,  се поставя и дружеството получава:

1. НИВА от 12.351 дка, в местността ***, съставляваща имот № *** по плана за земеразделяне в землището на ***, поземлен имот с идентификатор ***, при граници:  *********

Стойността на имота е 11 116 лв.

2. НИВА от 15.001 дка, в местността ***, съставляваща имот № *** по плана за земеразделяне в землището на ***, поземлен имот с идентификатор ***, при граници: *********

Стойността на имота е 13 501 лв.

3. ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с проектен идентификатор ***, с проектна площ от 8986 кв.м., с адрес на поземления имот местността ***, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при съседи: *********

Имотът е образуван от имот с идентификатор * и е на стойност 8085 лв..

- имоти на обща стойност 32 702 лв.

ОСЪЖДА *** ООД, със сочени по-горе данни да заплати д.т. в размер на 1308,08 лв.

ОСЪЖДА З. С. П. със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. в размер на 654,04 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: