РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _07.12._ 2016 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _осми ноември_ 2016 г. в състав:

                          Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря_В.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело №_503_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

         

************************************************************************************

          На основание изложеното, съдът

 

Р Е Ш И :

 

ПРЕКРАТЯВА с развод сключения на * г. в *** граждански брак между П.Е.С., с ЕГН **********,*** и Т.К.С., с ЕГН**********, с постоянен адрес:*** и адрес за призоваване: ***, поради дълбоко и непоправимо разстройство.

ОБЯВЯВА, че бракът е непоправимо разстроен по ВИНА и на двамата съпрузи.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето Е.П.Е., ЕГН **********, роден на *** г. на бащата П.Е.С., с ЕГН**********.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето Е.П.Е., ЕГН ********** да е при бащата П.Е.С., с ЕГН**********, по постоянния му адрес: ***.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти на майката Т.К. с детето Е.П.С., ЕГН ********** всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 часа в събота до 17:00 часа в неделя, както и един месец през лятото, който не съвпада с годишния платен отпуск на бащата както и по всяко друго време при постигнато взаимно съгласие с бащата.

ОСЪЖДА Т.К.С., с ЕГН**********, с постоянен адрес: *** и адрес за призоваване: ***, да заплаща на детето Е.П.Е., с ЕГН**********, чрез неговия баща и законен представител П.Е.С., с ЕГН**********, ЕЖЕМЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 105 (сто и пет) лева, считано от 04.08.2016 г. (датата на завеждане на исковата молба), до настъпване на законоустановена причина за изменение или прекратяване на издръжката, като ОТХВЪРЛЯ иска за разликата от присъдения размер от 105 лв. до претендирания от 110 лв. като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

ОТХВЪРЛЯ предявения иск за присъждане на ИЗДРЪЖКА ЗА МИНАЛО ВРЕМЕ – за периода от 01.01.2016 г. до 04.08.2016 г. в размер на 110 лв. месечно за всеки месец от посочения период, като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта относно издръжката.

ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, находящо се ***, на П.Е.С., с ЕГН**********.

СЛЕД ПРЕКРАТЯВАНЕ на брака страните не си дължат издръжка един на друг.

          СЛЕД прекратяване на брака Т.К. С. ще носи предбрачното си фамилно име М..

ОСЪЖДА Т.К.С., с ЕГН**********, с постоянен адрес: *** и адрес за призоваване: ***, да заплати дължимата по делото държавна такса, определена по реда на Тарифата за държавни такси, които се събират от съдилищата по реда на ГПК в размер на 151.20 лв. за присъдената издръжка.

ОСЪЖДА П.Е.С., с ЕГН**********,***, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 25 лв.

ОСЪЖДА Т.К.С., с ЕГН**********, с постоянен адрес: *** и адрес за призоваване: ***, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 25 лв.

 

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

                            

                            

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: