РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _07.12._ 2016 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _седми декември_ 2016 г. в състав:

       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                         Съдебни заседатели:

                                                               Членове:

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _553_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            ******************************************************************************************

            На основание изложеното, съдът

 

 Р Е Ш И:

ЛИШАВА на основание чл. 132, ал.1, т.2 от СК Р.В.Б.,***, ЕГН ********** от родителски права по отношение на детето М. А.А., роден на *** г., с ЕГН **********.

ОСЪЖДА Р.В.Б.,***, ЕГН ********** ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете М. А.А., роден на *** г., с ЕГН **********, чрез неговия баща и законен представител А.М.А., с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 105 лв., считано от 23.08.2016 г., до настъпването на основания за нейното изменяване или прекратяване.

ОПРЕДЕЛЯ режим за лични контакти на майката Р.В.Б.,***, ЕГН ********** с детето М. А.А., роден на *** г., с ЕГН ********** всяка трета събота от месеца от 10:00 до 17:00 ч., по местоживеене на детето и двадесет дни през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на бащата.

ОСЪЖДА Р.В.Б.,***, ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд гр.Левски сумата от 151,20 лв., представляваща държавна такса върху уважената част на искът  за издръжка.

СЛЕД влизане в сила на решението, ДА СЕ ИЗПРАТИ ПРЕПИС до Община Белене, за вписване на постановеното лишаване от права, както и до ДСП Белене.

    РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок от връчването му на страните по делото.

 

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: