Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски,06. 03.2017 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.  ЛЕВСКИ І-ви  състав в закрито заседание на  шести март   през две хиляди  и седемнадесета  година в състав:

                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

При секретаря ………, като разгледа докладваното от съдия  Наташа Панчева  гражданско дело №748по описа за 2016г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

         Производството е по чл. 247 от ГПК

           Постъпила е молба от  Р.И.Р. , в която се съдържа искане за поправка на допусната явна фактическа грешка в решение на ЛРС  постановено по делото, като се твърди , че е налице такава в шапката на решението , като е посочено , че е постановено през 2013 година , а то е  постановено през  2017 година.

          Съдът е изпратил препис от молбата на другата страна. В предоставения срок не е постъпило становище по постъпилото искане за поправка на допуснатата грешка .

            Съдът, като прецени доказателствата по делото и взе предвид доводите на страните, намира за установено следното:

          С решение №14 /03.02. 2017 година   постановено по делото  съдът е  прекратил бракът между страните и е утвърдил постигнатото споразумение. В системата решението е присъединено на 03.02.2017 година , а не така както е изписано в шапката , че това е станало  2013 година.Делото е образувано на 24.11. 2016 година и е разпределено с протокол за избор на докладчик през 2016 година .Ето защо съдът счита молбата за поправка на очевидна фактическа грешка е основателна,поради което тя следва да бъде уважена.

         Водим от горното,съдът

                                                РЕШИ:

         ДОПУСКА поправка на очевидна фактическа грешка в решение 14  /03.02. 2017 год. като вместо написаната в шапката на решението   2013 г.“

             ДА СЕ ЧЕТЕ :    2017 г.            

          Решението   е неразделна част от решение № 14  постановено по делото .

           Решението за поправката е окончателно и не подлежи на обжалване по арг. на чл. 330 ал 5 отСК  .

          Препис от решението да се връчи на страните .

                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: