О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр.Левски, 16. 01.2017г.

 

В  ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.  ЛЕВСКИ, І -ви състав в закрито заседание на шестнадесети януари    през две хиляди и седемнадесета година в състав:                                         

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

 като разгледа докладваното от съдия   Панчева  гр.дело  20 по описа за 2017 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

           В ЛРС е постъпила молба от   П.И.М. *** .

           Видно от съдържанието на молбата е, че се касае до иск за вреди от незаконосъобразен акт,действия и бездействия на затворническата администрация при изпълнение на наказанието лишаване от свобода.Компетентен да се произнесе по този иск е административния съд,тъй като се касае до иск по чл. 1ал. 1 от ЗОДОВ и той подлежи на разглеждане  по реда на чл. 203 и сл.  от АПК. Исковете по чл.1 от ЗОДОВ са изключени от подведомствеността на гражданския съд  и се разглеждат  по реда на АПК като специален процесуален закон. 

         Поради изложеното съдът намира, че следва да се прекрати производството по гр.д.№ 20/2017г. по описа на ЛРС и делото да се изпрати на компетентния съд –АС гр.Плевен.

 Водим от горното , съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И :

        

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 20/2017г. по описа на ЛРС и ИЗПРАЩА делото на ПлАС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва  пред Плевенски окръжен съд с частна  жалба  в едноседмичен срок от получаване на съобщението.

 

                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: