РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _14.12._ 2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _седми декември_ 2017 г. в състав:

                                                Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                     Членове:

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­­_619_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Иск с правно основание 132 от СК.

          …………………………………………………………………………….

Водим от горното  и на основание чл.237 от ГПК, съдът

 

Р  Е  Ш  И  :

 

ЛИШАВА  на основание чл.132, ал.1, т.2 във връзка с чл.237 от ГПК майката Е.С.Б. *** с ЕГН **********, от родителски права по отношение на детето И. И. Н. с ЕГН **********, като определя режим на свиждане и лични отношения с детето  както следва: всяка първа и трета неделя от месеца, за времето от 10.00 ч. до 17.00 ч. в присъствието на бащата.

ОСЪЖДА  Е.С.Б. *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАЩА на детето И. И. Н. с ЕГН **********, чрез неговият баща и законен представител И.Н.С. *** с ЕГН **********, месечна издръжка в размер на 115 лв., считано от 30.09.2016  г. – една година преди датата на предявяване на иска,  до настъпването на законни причини за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла и просрочена вноска.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ  на решението, в частта за издръжката.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6 от ГПК Е.С.Б. *** ЕГН **********, да заплати  по сметка на ВСС- РС Левски, сумата 166,80 лв.  за държавна такса.                     РЕШЕНИЕТО може да се обжалва чрез Районен съд  гр. Левски пред Плевенски окръжен съд в двуседмичен срок, от съобщението до страните, че е изготвено. 

 

 

 

 РАЙОНЕН СЪДИЯ :