РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _21.02. 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Левски, в публичното съдебно заседание на _тринадесети февруари_ 2018 г. в състав:

 

                                               Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                             Съдебни заседатели:

                                                                   Членове:

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­_800_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         …………………………………………………………………………………………………………….

 

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

 

         НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на 18.09.1999 г. в гр.Плевен, граждански брак между С.Б.П., ЕГН**********, с пост. адрес: *** от ПлАК и А.П.П., ЕГН**********, с адрес: ***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между С.Б.П. и А.П.П. споразумение, съгласно което:

 

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА, свързани с възпитанието и отглеждането на общото на страните дете – непълнолетният П. А. П., роден на ***г., с ЕГН********** ще бъдат упражнявани от неговия баща.

Майката С.Б.П. се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на детето в размер на 130 лева месечно, считано от влизане на решението в законна сила.

Майката С.Б.П. ще има право на лични отношение с детето както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца за времето от 08.00ч. на съботния ден до 20.00 ч. на неделния, както и да прекарва с него 30 дни от платения си годишен отпуск, когато същия не съвпада с този на бащата.

         След прекратяване на брака между страните, съпругата ще възвърне предбрачното си фамилно име – П..

След прекратяване на брака между съпрузите издръжка няма да се дължи.

         След прекратяване на брака съпруга А.П.П. ще продължи да ползва СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ – дворно място с жилищна сграда, находящо се в ****, тъй като същото е негово наследствено такова.       

По време на брака си, страните са придобили долуописаните недвижими имоти и движими вещи, които доброволно си разделят, както следва:

         І. В ДЯЛ на съпруга А.П.П. СЕ ПОСТАВЯТ:

 

1. УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ, находящ се в с.***, с площ от *** кв.м., съставляващ УПИ № ***, кв. ***, по плана на селото, заедно с построените в него ЖИЛИЩНА СГРАДА с площ от *** кв.м., ЖИЛИЩНА СГРАДА с площ от *** кв.м. и две стопански сгради, при съседи на имота: ***

         Данъчната оценка на гореописания недвижим имот е в размер на 3 634,90 лв.

 

2. ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с идентификатор № ***, находящ се в землището на с. ***, в местността „***”, с площ от *** кв.м., с трайно предназначение на територията - земеделска, с начин на трайно ползване НИВА, категория на земята при неполивни условия-3, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със заповед №РД-18-152/01.08.2017г. на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър, стар идентификатор няма, с номер по предходен план № ***, при съседи: ***: НИВА от ***дка., *** категория, находяща се в землището на с. ***.

         Върху имота има следните ограничения: 11 Електропровод 20кV. На 10м. от двете му страни до крайните проводници или на 11м. от оста на електропровода не могат да се строят сгради и съоръжения и засажда високостеблена растителност.

         Данъчната оценка на гореописания недвижим имот е в размер на 1 811,45 лв.

 

3. ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с идентификатор №***, находящ се в землището на с. ***, в местността „*** „, с площ от *** кв.м., с трайно предназначение на територията - земеделска, с начин на трайно ползване НИВА, категория на земята при неполивни условия - 3, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със заповед №РД-18-152/01.08.2017г. на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър, стар идентификатор няма, с номер по предходен план №085024, при съседи: ПИ ***

Описанието на имота е съгласно скица на ПИ №***, а съгласно договор за доброволна делба на земеделски земи с рег. №***, вписан в службата по вписванията гр. Плевен №***.: нива от *** дка., *** категория, находяща се в землището на с. *** съставляваща имот №***по плана за земеразделяне, при граници и съседи: имот***

Право на преминаване за имот №***. Право на преминаване за имот №***. Право за преминаване за имот №***.

         Данъчната оценка на гореописания недвижим имот е в размер на 940,65 лв.

 

4. ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с идентификатор № ***, находящ се в землището на с. ***, в местността „***”, с площ от *** кв.м., с трайно предназначение на територията - земеделска, с начин на трайно ползване НИВА, категория на земята при неполивни условия - ***, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със заповед №РД-18-152/01.08.2017г. на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър, стар идентификатор няма, с номер по предходен план №***, при съседи: ***

Описанието на имота е съгласно скица на ПИ №***, а съгласно договор за доброволна делба на земеделски земи - с рег. №***, вписан в службата по вписванията гр. *** № ***: Нива от *** дка., *** категория, находяща се в землището на с. ***местността „***“, общ. ***, съставляваща имот №*** по плана за земеразделяне, при граници и съседи: имот ***

         Данъчната оценка на гореописаният недвижим имот е в размер на 527,55 лв.

 

5.ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с идентификатор № ***, находящ се в землището на с. ***, в местността „***”, с площ от *** кв.м., с трайно предназначение на територията - земеделска, с начин на трайно ползване ЛОЗЕ, категория на земята при неполивни условия - ***, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със заповед №РД-18-152/01.08.2017г. на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър, стар идентификатор няма, с номер по предходен план  ***, при съседи: ПИ***

Описанието на имота е съгласно скица на ПИ №***, а съгласно договор за доброволна делба на земеделски земи с рег. №***, вписан в службата по вписванията гр. *** №*** Лозе от *** кв.м., *** категория, находяща се в землището на с. ***, местността „***“, общ. ***, съставляваща имот № *** по плана за земеразделяне, при граници и съседи: имот № ***

         Върху имота има следните ограничения: 81 Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл. 18 от ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок.

         Данъчната оценка на гореописаният недвижим имот е в размер на 180,79 лв.

 

6.ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с идентификатор № ***, находящ се в землището на с. ***, в местността „***”, с площ от *** кв.м., с трайно предназначение на територията - земеделска, с начин на трайно ползване ЛОЗЕ, категория на земята при неполивни условия - ***, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със заповед №РД-18-152/01.08.2017г. на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър, стар идентификатор няма, с номер по предходен план №***, при съседи: ПИ***

Описанието на имота е съгласно скица на ПИ №***, а съгласно договор за доброволна делба на земеделски земи с рег. № вписан в службата по вписванията гр. *** №***.: Лозе от *** дка., *** категория, находяща се в землището на с. ***, местността „***“, общ. ***, съставляваща имот №*** по плана за земеразделяне, при граници и съседи: имот №***.

         Върху имота има следните ограничения: 81 Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл. 18 от ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок.

         Данъчната оценка на гореописаният недвижим имот е в размер на 126,54 лв.

 

7.ПОЗЕМЛЕН ИМОТ с идентификатор № ***, находящ се в землището на с. ***, в местността „***”, с площ от *** кв.м., с трайно предназначение на територията - земеделска, с начин на трайно ползване ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА, категория на земята при неполивни условия -***, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със заповед №РД-18-152/01.08.2017г. на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър, стар идентификатор няма, с номер по предходен план №***, при съседи: ПИ ***

Описанието на имота е съгласно скица на ПИ №***, а съгласно договор за доброволна делба на земеделски земи - с рег. №***, вписан в службата по вписванията гр. *** №***.: Зеленчукова култура от *** дка., *** категория, находяща се в землището на с. ***, местността „***“, общ. ***, съставляваща имот №***по плана за земеразделяне, при граници и съседи: имот ***

         Данъчната оценка на гореописаният недвижим имот е в размер на 30,87 лв.

 

ЛЕК АВТОМОБИЛ “***“, с рег. №***, с  идентификационен номер на превозното средство №*** , с двигател № -***, на цвят   „*** “.

         Застрахователната стойност  на гореописания лек автомобил е в размер на 300 лв.

         Вещи на обща стойност от 7 552,75лв.

         ІІ. В ДЯЛ на съпругата С.Б.П. СЕ ПОСТАВЯТ:

 

Климатик „***”; холна гарнитура; пералня „***”; електрическа печка „***”; секция четирикрилен гардероб със спалня и 2 бр. нощни шкафчета и хладилник „***”.

 Вещи на обща стойност от 2 500 лв.

 

         Страните се споразумяват, че няма да си доплащат разликата в дяловете.

 

         Страните декларират, че с настоящето уреждат всички имуществени и неимуществени отношения помежду си във връзка с прекратяването на сключения между тях граждански брак и занапред никой от тях не може да има каквито и да било претенции към другия в тази връзка.

 

ОСЪЖДА С.Б.П., ЕГН**********, с пост. адрес: ***, ДА ЗАПЛАТИ ОКОНЧАТЕЛНА ДЪРЖАВНА ТАКСА за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА С.Б.П., ЕГН**********, с пост. адрес: ***, ДА ЗАПЛАТИ ДЪРЖАВНА ТАКСА върху размера на издръжката в размер на 93.60 лв.

ОСЪЖДА С.Б.П., ЕГН**********, с пост. адрес: ***, ДА ЗАПЛАТИ ДЪРЖАВНА ТАКСА върху поставеният му в дял имот, а именно сумата от 50 лв.

ОСЪЖДА А.П.П., ЕГН**********, с адрес: ***., ДА ЗАПЛАТИ ОКОНЧАТЕЛНА ДЪРЖАВНА ТАКСА за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА А.П.П., ЕГН**********, с адрес: ***, ДА ЗАПЛАТИ ДЪРЖАВНА ТАКСА за сумата получена за уравнение на дяловете в размер на 151.06 лв.

 

         РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: